V utkání bohatém na góly přestřílel “A” tým Znojmo 4:3

Bohatou gólovou podívanou nabídlo utkání 11. kola Moravskoslezské fotbalové ligy mezi Znojmem a Rosicemi, ve kterém dokázali rosičtí přestřílet domácí 4:3.

1.SC Znojmo FK – FC Slovan Rosice      3:4 (2:4)

Branky: 43. a 56. Moučka, 23. Štrombach – 13. a 16. Černý, 39. Kršák, 44. Koláčný

ŽK: Goncalves, Russmann, Krakovčík – Vítámvás, Drbal

Rozhodčí: Tomanec – Nápravník, Mrázek

Delegát: Vidlák

Diváků: 235

Znojmo: Polepil (46. Przybysz) – Kočík (84. Prokeš), Žalud, Krakovčík, Papež – Štrombach, Moučka, Glushach, Goncalves (46. Kirschner), Russmann – Okleštěk (K)

Rosice: Zádrapa – Kršák (66. Fila), Zezula, Drbal, Buchta – Koláčný (86. Šíp), Novák – Černý (K), Selinger (46. Vítámvás), Pazourek (72. Dobrovodský) – Přerovský (86. Šenk)

Rosičtí měli výborný vstup do zápasu. Ve 2. minutě odcentroval z pravé strany Pazourek a Zezulova hlavička jen těsně minula břevno domácí branky. O minutu později našel Přerovský centrem zleva na zadní tyči Drbala, toho ale reflexivním zákrokem vychytal Polepil. Ve 13. minutě přihrál Selinger do šestnáctky Přerovskému, ten sklepl míč Černému, který se šikovně uvolnil a následně poslal míč přesně k bližší tyči – 0:1. Domácí poprvé vážněji zahrozili v 16. minutě, kdy Štrombach protáhl střelou z úhlu Zádrapu. V téže minutě využil Černý nedorozumění mezi jedním z domácích obránců a brankářem Polepilem a střelou do prázdné branky zvýšil – 0:2. Znojemští nesložili zbraně a ve 23. minutě našel Okleštěk přesným centrem z levé strany Štrombacha, který parádní střelou z voleje nedal Zádrapovi šanci – 1:2. Ve 25. minutě vyzkoušel Pazourek pozornost Polepila, ten jeho pokus zpoza šestnáctky kryl. Ve 30. minutě pálil Přerovský z rohu velkého vápna těsně vedle levé tyče. Ve 37. minutě se na levé straně uvolnil Štrombach a střelou z 20 metrů jen o kousek minul pravou tyč Zádrapovy branky. Ve 39. minutě odvrátila obrana domácích centr Buchty ke Kršákovi, který napřáhl z dálky a míč z jeho kopačky skončil s pomocí teče v pravém horním rohu Polepilovy branky – 1:3. Domácí odpověděli ve 43. minutě, kdy si Štrombachův centr z pravé strany našel Moučka a ve skluzu uklidil míč do protipohybu Zádrapy – 2:3. Přesto to byli rosičtí, kdo odcházel do šaten spokojenější, když ve 44. minutě přihrál Selinger ve vápně Koláčnému a nejlepší střelec Slovanu propálil Polepila – 2:4.

Druhý poločas už tolik šancí a gólů nenabídl. Jediná branka padla v 56. minutě, kdy Papež vystihl ve vápně chybnou rozehrávku rosických, přihrál Moučkovi a ten pohotovou střelou ke vzdálenější tyči opět nedal Zádrapovi šanci – 3:4. Na rozdíl dvou branek mohli hosté znovu odskočit v 62. minutě, střelu Koláčného z malého vápna ale zastavilo břevno. Rovněž domácí trefili brankovou konstrukci, konkrétně v 70. minutě Štrombach, který se přímo z rohu snažil překvapit na bližší tyči Zádrapu. Nejblíže vyrovnání bylo Znojmo v 73. minutě, kdy aktivní Štrombach vystihl nepřesnou malou domů rosických, Zádrapa však jeho střelu z úhlu zneškodnil. Definitivní pojistku mohl v 83. minutě přidat střídající Fila, který se po přihrávce Přerovského řítil sám na Przybysze, domácí brankář jej ale vychytal.

V dalším kole se fotbalisté “A” týmu Slovanu představí na půdě Hlučína. Zápas se hraje v sobotu od 10:15.

Kategorie: A tým