Dobrý výkon na body nestačil, áčko podlehlo Baníku 0:1

Přestože podali fotbalisté “A” týmu Slovanu proti rezervě ostravského Baníku dobrý výkon, na body tentokrát nedosáhli, když kvalitnímu soupeři podlehli doma těsně 0:1.

FC Slovan Rosice – FC Baník Ostrava “B”      0:1 (0:1)

Branka: 13. Jaroň

ŽK: Buchta – Zouhar, Říha

Rozhodčí: Marek – Pospíšil, Rygl

Delegát: Chytil

Diváků: 290

Rosice: Zádrapa – Vítámvás (18. Fila), Zezula, Drbal, Buchta – Koláčný (72. Dobrovodský), Novák – Černý (K), Selinger, Pazourek – Přerovský

Baník B: Murin – Zálešák, Stoklásek, Harušťák, Zouhar – Sor (74. Martiník), Sanneh, Azevedo (K) (88. Holaň), Chvěja (86. Říha), Jaroň – Smékal

Úvodní minuty utkání patřily hostům a byli to právě ostravští, kdo v 9. minutě vyslal první střelu na branku, pokus Chvěji z úhlu ale Zádrapa kryl. V následující minutě pálil na druhé straně z hranice šestnáctky Černý, Murín jeho střelu vyrazil na roh. Ve 13. minutě zakombinovali na pravé straně Zálešák se Sorem a první jmenovaný následně našel přihrávkou na zadní tyči Jaroně, který ve skluzu poslal míč do sítě – 0:1. V následujících minutách zlepšili rosičtí pohyb a hra se srovnala. Ve 32. minutě přihrál Přerovský ve vápně Selingerovi, jeho střelu zblízka zblokoval jeden z hostujících obránců na roh. Ve 35. minutě odcentroval zprava Smékal a Jaroň tvrdou střelou z úhlu pořádně provětral Zádrapu. Domácí mohli srovnat ve 42. minutě, kdy Černý našel přesným centrem na malém vápně Přerovského, ten ale sám před Murinem hlavičkoval vedle pravé tyče.

Kvalitní fotbal pokračoval i po změně stran a přibyly i šance. Ve 48. minutě přihrál Selinger za obranu nabíhajícímu Přerovskému, toho však Murin vynikajícím zákrokem vychytal. O minutu později sklepl Přerovský míč Koláčnému, který zpoza velkého vápna pálil nad. V 54. minutě měli po akci Černého vyrovnání na noze Zezula a následně i Selinger, ani jeden nich však nedokázal usměrnit míč do branky. V 56. minutě si Smékalův centr z pravé strany našel ve vápně Jaroň, Zádrapa ale předvedl výborný zákrok a střelu nejlepšího kanonýra soutěže vyrazil. V 62. minutě si na velkém vápně našel odražený míč Sor, jeho střelu zblokoval obětavým zákrokem Novák na roh. V 70. minutě vyskočil na Pazourkův roh nejvýše Zezula, jeho hlavička však o centimetry minula levou tyč Murinovy branky. Nejblíže k vyrovnání byli rosičtí v 76. minutě, kdy Selinger přeloboval hostující obranu a Přerovský se ocitl sám před Murinem, brankář Baníku ale předvedl další vynikající zákrok a domácího útočníka vychytal. V 79. minutě vyzkoušel pozornost Zádrapy Smékal, domácí brankář jeho střelu z 20 metrů kryl. Rosičtí stupňovali v závěru svůj tlak, čehož Baník využíval k rychlým brejkům. Po jednom takovém mohl v 84. minutě zvýšit vedení hostů Azevedo, svůj pokus však poslal přímo do rukavic Zádrapy. Zádrapa se činil i na začátku nastavení po akci střídajícího Martiníka se Smékalem, kdy pohotovým zákrokem vychytal druhého jmenovaného. V samotném závěru přilétly do šestnáctky Baníku ještě dva nebezpečné centry, s oběma si ale hostující obrana poradila a mohla tak slavit těsné vítězství 1:0.

V příštím kole zajíždějí fotbalisté “A” týmu do Kunovic, kde se v neděli od 10:15 utkají s béčkem Slovácka.

Kategorie: A tým