Áčko po třech zápasech naplno bodovalo, Otrokovice porazilo 3:2

Důležité tři body do tabulky získali v 15. kole MSFL fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří na domácím stadionu porazili poslední tým soutěže Viktorii Otrokovice 3:2.

FC Slovan Rosice – FC Viktoria Otrokovice      3:2 (2:0)

Branka: 30. Novák, 43. Pazourek, 67. (PK) Černý – 53. Zapalač, 90+2. Pančochář

ŽK: Kršák – Markovič, Příkryl

Rozhodčí: Havlín – Drozdy, Tomanec

Delegát: Fridrichovský

Diváků: 190

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Krejčí, Buchta – Koláčný, Novák – Praks (75. Kršák), Selinger (84. Šíp), Pazourek (88. Král) – Dobrovodský (88. Kozel)

Otrokovice: Konečný – Oulehla, Pančochář, Markovič, Vašulka – Přikryl (83. Suchý), Zapalač, Jasenský (K), Bahounek (71. Fiala), Kiška (46. Vychodil) – Zedníček

Slovanu nevyšel vstup do zápasu, když ve 4. minutě propadl Zapalačův centr z pravé strany ke Kiškovi, kterého při zakončení fauloval vybíhající Zádrapa a sudí Havlín nařídil pokutový kop. Domácí brankář ale vše napravil, když fantastickým zákrokem vyrazil Jasenského penaltu na roh. Rosičtí poprvé zahrozili v 9. minutě, kdy Selinger sklepl na šestnácku míč Koláčnému, jeho pokus ale postrádal větší přesnost. Podobně skončila i střela Zapalače z 12. minuty. Ve 23. minutě našel Koláčný křižným pasem za obranu nabíhajícího Prakse, který tísněný jedním z hostujících obránců zakončil pouze do Konečného. Ve 30. minutě zakroutil rohový kop do branky Černý a Novák zblízka hlavou nedal Konečnému šanci zasáhnout – 1:0. Ve 34. minutě vyslal Černý pasem za obranu Selingera, ten se šikovně dostal před obránce, následně ale pálil nad břevno. Ve 38. minutě se po akci domácích dostal míč k Novákovi, který slabší nohou pálil těsně vedle levé tyče. O minutu později pronikl s míčem do šestnáctky Koláčný, jeho zakončení zblokovala hostující obrana k Dobrovodskému, který střelou z otočky pořádně protáhl Konečného. Následná dorážka Prakse kvůli postavení mimo hru neplatila. Ve 43. minutě vybojoval na polovině hřiště míč Selinger, zatáhl jej před šestnáctku, odkud přihrál doleva Pazourkovi a ten přesnou střelou ke vzdálenější tyči zvýšil – 2:0. Domácí mohli odcházet do kabin s třígólovým vedením, když ve 45. minutě utekl po pravé straně Praks, přihrál pod sebe Selingerovi, ten však zblízka minul pravou tyč.

Hosté se zpět do zápasu vrátili v 53. minutě, kdy využili chyby domácích na polovině hřiště, Zedníček následně přihrál Zapalačovi a ten střelou z úhlu překonal na přední tyči Zádrapu – 2:1. V 62. minutě odcentroval z pravé strany Praks, jeho přetažený centr skončil u Pazourka, který z hranice velkého vápna pálil vedle. V 67. minutě byl v šestnáctce Otrokovic faulovaný Selinger a hlavní rozhodčí podruhé v zápase nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Černý a přestože Konečný jeho střelu nohou vyrazil, na následnou dorážku kapitána Slovanu už reagovat nemohl – 3:1. Definitivní tečku za utkáním mohli rosičtí udělat v 77. minutě, kdy se sám před Konečným ocitl Pazourek, hostující brankář jej však vychytal. Následnou dorážku Selingera do odkryté branky vykopl jeden z otrokovických obránců zpět k Selingerovi a ten ani napodruhé síť nerozvlnil, jelikož míč poslal těsně vedle levé tyče. Se závěrečným hvizdem rozhodčího se skóre zápasu přece jen ještě jednou změnilo, když se po sérii odrazů a nepřesností v domácí šestnáctce dostal míč k Pančochářovi, který s pomocí tyče překonal Zádrapu – 3:2.

V posledním podzimním kole se fotbalisté “A” týmu představí na hřišti Uherského Brodu. Utkání se hraje v sobotu od 14:00.

Kategorie: A tým