Prohlédněte si podzimní statistiky 11 mládežnických týmů Slovanu

Rekordní počet 11 mládežnických družstev reprezentovalo v podzimní části sezóny 2021/2022 FC Slovan Rosice v soutěžích řízených Fotbalovou asociací České republiky. Níže přinášíme podrobné informace o umístění jednotlivých týmů ve svých soutěžích a zajímavé hráčské či zápasové statistiky.

Starší dorost (U19)

Starší dorost má za sebou velmi povedenou první polovinu sezóny. Ačkoli je tým z velké části složený z mladších dorostenců, dokázal v 15 odehraných kolech nasbírat 31 bodů za 9 výher, 4 remízy a 2 porážky. To vše při aktivním skóre 47:21. Svěřenci trenéra Jana Kuglera a jeho asistentů Roberta Jelena, Libora Masného a Jana Pokorného přezimují na pěkném 4. místě tabulky krajského přeboru. Plnou porci 1350 minut strávil na podzim na hřišti Tadeáš Mutina a spolu s ním do všech 15 utkání zasáhl i Patrik Jelen. Pouze v jednom případě pak chyběli Vojtěch Haminger, Filip Vladík, Eduard Lichka, Matěj Kotačka, Ondřej Masný, Adam Novák a Alex Petkovský. Celkem v dresu staršího dorostu nastoupilo 24 hráčů. Druhým nejlepším střelcem první poloviny soutěže se stal útočník Slovanu Tadeáš Mutina, který na podzim vstřelil úctyhodných 19 branek. 7 gólů dále zaznamenal Adam Novák (celkově 22. – 30. místo) a 5 přesných zásahů mají na svém kontě Filip Vladík a Ondřej Masný (celkově 39. – 51. místo).

Podrobné informace ze všech utkání naleznete zde, tabulku soutěže zde a tabulku střelců zde

Mladší dorost (U17)

Mladší dorost zažil ještě o něco povedenější podzim než ten starší, když z 15 utkání hned 12 vyhrál, dvakrát remizoval a pouze jednou okusil hořkost porážky. Celkem nastřílel 97 branek, zatímco inkasoval pouhých 13. Se ziskem 38 bodů se nachází na krásném 2. místě, což je nejlepší umístění ze všech týmů Slovanu hrající soutěže FAČR. Ve všech 15 zápasech nastoupila dvojice hráčů Jan Franěk a Marek Švestka, z čehož druhý jmenovaný nechyběl na hřišti ani minutu. Jednou pak trenérská čtveřice postrádala Matěje Kotačku, Alexe Petkovského a Tadeáše Vladíka. Alespoň jeden start za mladší dorost si připsalo 23 hráčů. Nejlepším střelcem týmu se na podzim stal Matěj Kotačka, který s 24 góly vládne celé soutěži. O dvě příčky za ním se s 19 brankami nachází Ondřej Masný (celkově 3. místo), 11 přesných zásahů pak zaznamenal Vojtěch Haminger (celkově 13. – 14. místo).

Informace z jednotlivých utkání mladšího dorostu si můžete prohlédnout zde, tabulku zde a přehled kanonýrů zde

Starší žáci “A” (U15)

Starší žáci “A” hrající stejně jako dorostenci krajský přebor Jihomoravského kraje, získali v první polovině soutěže dohromady 24 bodů, když v 7 zápasech zvítězili, třikrát remizovali a třikrát prohráli. Skóre měli rosičtí aktivní 35:27. S touto bilancí patří našemu nejstaršímu žákovskému týmu 6. příčka. Plnou 13zápasovou porci si připsala trojice hráčů Matyáš Mutina, Marek Šalovský a Max Zákostelecký. 12 startů zaznamenali na podzim Adam Hrouzek, Štěpán Klusák, Tobias Limberg, Adam Karásek, Ivo Neruda a Jakub Řezníček. Ve 13 odehraných utkáních využili trenéři Ondřej Šafránek a Bohumil Klusák služeb 25 hráčů. Nejvíce branek z celého týmu zaznamenal Matyáš Mutina, který rozvlnil síť soupeřů v 10 případech (celkové 12. místo). Za ním skončili se 6 góly Adam Hrouzek (celkově 27.- 31. místo) a Adam Karásek s Maxem Zákosteleckým, kteří se prosadili čtyřikrát (celkově 43. – 55. místo).

Podrobnosti ze všech utkání starších žáků jsou zde, tabulka zde a přehled střelců zde

Starší žáci “B” (U14)

Starší žáci “B” složení vesměs z hráčů ročníku 2008 odehráli podzimní část sezóny se střídavými úspěchy. V 9 zápasech zaznamenali 4 výhry a 5 porážek. To vše při aktivním skóre 47:23. Po první polovině soutěže patří svěřencům trenérů Rostislava Smištíka, Jan Karáska a Ondřeje Horkého 6. místo. V dresu starších žáků “B” se v průběhu podzimu prostřídalo 26 hráčů, z nichž ale pouze jeden nastoupil ve všech případech – Adam Karásek. Nejlepším střelcem týmu se 11 góly stal právě Adam Karásek (celkově 7. místo), 9 branek vstřelil Ondřej Charvát (celkově 8. místo) a 6 Jakub Řezníček (celkově 13. – 18. místo).

Podrobnosti ze všech utkání starších žáků “B” jsou zde, tabulka zde a přehled střelců zde

Mladší žáci “A” (U13)

Mladší žáci “A” dokázali v první polovině soutěže ve 4 utkáních zvítězit, ve 2 případech remizovat a ze 7 zápasů pak odešli jako poražení. Se ziskem 14 bodů a mírně aktivním skóre 37:33 se družina Petra Soustružníka nachází na 9. místě krajského přeboru. Do všech 13 utkání zasáhla trojice hráčů David Kirš, Ondřej Mašek a Jan Mezník. Pouze v jednom případě chyběli Erik Škoda, Martin Tvrdoň a brankář Karel Eisenwort. Minimálně jednou pak žlutočerný dres Slovanu obléklo dohromady 21 hráčů. Suverénně nejlepším kanonýrem týmu se s 18 góly stal David Kirš, kterému v celkovém pořadí soutěže patří dělené 3. místo. Za ním jsou pak se 6 góly David Krejčí (celkově 26. – 29. místo) a se 4 brankami Martin Tvrdoň (celkově 38. – 44. místo).

Informace z mistrovských utkání mladších žáků “A” naleznete zde, tabulku soutěže zde tabulku střelců zde

Mladší žáci “B” (U12)

Mladší žáci “B” si na podzim vedli velmi slušně, když z 8 odehraných utkání 6 vyhráli a pouze 2 prohráli. Gólově se prosadili celkem 39krát, zatímco inkasovali pouze 13krát. S touto bilancí přezimuje nejmladší žákovský tým Slovanu na pěkném 3. místě okresního přeboru. Všech 8 startů si připsala dvojice Tomáš Tesař a Erik Škoda. Jednou pak hlavní trenér týmu Miroslav Kratochvíl postrádal služby Matyáše Perny, Adama Saláka a Martina Tvrdoně. Alespoň jeden start zaznamenalo celkem 25 hráčů. Nejvíce branek zaznamenali David Krejčí s Janem Mezníkem, kteří se shodně trefili 6krát (celkově 12. – 16. místo), 5krát se gólově prosadil Nicolas Kopka (celkově 17. – 20. místo) a 4krát Erik Škoda a Martin Tvrdoň (celkově 21. – 26. místo).

Informace z mistrovských utkání mladších žáků “B” naleznete zde, tabulku soutěže zde a tabulku kanonýrů zde

Starší přípravka “A” (U11)

Starší přípravka “A” vedená trenérskou dvojicí Helena Navrátilová a Zdeněk Švaříček v 10 odehraných zápasech okresního přeboru 3 utkání vyhrála, ve 2 případech se body dělily a v 5 zápasech náš nejstarší přípravkový tým prohrál. V pomyslné tabulce soutěže patří rosickému áčku se ziskem 11 bodů a skóre 66:93 solidní 6. příčka. Do zápasů týmu zasáhlo 24 hráčů a hráček, z nichž pouze Jakub Franěk nastoupil ve všech případech. O jediný start méně si připsali Nikolas Baštař a Albert Navrátil. Nejlepším střelcem týmu se s 26 brankami stal Jakub Franěk, 10 gólů zaznamenal Vojtěch Tesař a třetím v pořadí střelců je se 8 brankami Albert Navrátil. Alespoň jednou se gólově prosadilo 14 hráčů a hráček.

Pro více informací z mistrovských utkání klikněte zde, tabulku střelců najdete zde

Starší přípravka “B” (U10)

Starší přípravka “B” odehrála na podzim stejně jako áčko celkem 10 utkání, ze kterých získala bilanci 2 výhry, 2 remízy a 6 porážek. To vše při záporném skóre 55:90. Svěřenci trenéra Martina Skokana tak přezimují na pomyslném 9. místě tabulky okresního přeboru. V zápasech U10 nastoupilo celkem 26 dětí, ani jedno však nenastoupilo ve všech kláních. Nejvíce 9 startů mají na svém kontě Sebastian Divácký, Albert Navrátil a Natálie Švaříčková. Kanonýrem týmu se na podzim stal Jakub Skokan, který nastřílel 12 gólů. 10 branek vstřelil Andrej Mikoláš a 7 gólů dal Vojtěch Tesař. Alespoň jednou se pak mezi střelce zapsalo 11 hráčů a hráček.

Podrobnosti ze všech utkání naleznete zde, tabulku střelců soutěže zde

Mladší přípravka “A” (U9)

Mladší přípravka “A” nasbírala v první polovině sezóny 16 bodů za 5 výher, jednu remízu a 3 prohry. Dohromady nastříleli kluci a holky z mladší přípravky “A” 98 gólů a 85 jich obdrželi. V pomyslné tabulce se tak tým trenéra Zdeňka Žáka nachází na pěkném 5. místě. Dohromady za tým U9 nastoupilo na podzim 20 hráčů a hráček, 8 z 9 utkání odehrála trojice Richard Francis, Maxim Novák a Marco Magrin. Nejvíce branek zaznamenala Melanie Malatová, která se trefila 16krát. Za ní skončili s 11 brankami Jakub Skokan a Adriana Soustružníková a s 9 góly Jakub Kačírek. Minimálně jedenkrát se ze vstřelené branky radovalo celkem 13 dětí.

Informace z utkání mladší přípravky “A” jsou zde, tabulka střelců zde

Mladší přípravka “B” (U8)

Mladší přípravka “B” patří ve své soutěži mezi věkově nejmladší týmy, nicméně její výsledky tomu neodpovídali. Na podzim odehrál tým U8 celkem 9 utkání, ve kterých dvakrát zvítězil, dvakrát remizoval a pětkrát prohrál. To vše při skóre 63:100. S touto bilancí patří družině trenéra Aleše Mareše pomyslné 6. místo v tabulce okresního přeboru. Plný počet 9 startů zaznamenal Matyáš Vladík, těsně za ním zaostali Jan Buchta, Dominik Luskač, Štěpán Pavlásek a Adam Řezníček. Alespoň jednou navléklo dres nejmladší přípravky Slovanu 24 hráčů a hráček. Nejlepším střelcem je s 20 góly Adam Řezníček, druhým nejlepším s 12 brankami Damien Zlinský a třetím nejlepším snajprem se s 8 zásahy stal Štěpán Pavlásek.

Výsledkový servis naleznete zde, tabulku střelců zde

Fotbalová školička (U7)

Zatímco u soutěží přípravek se oficiálně nezveřejňují tabulky, u kluků a holek z fotbalové školičky se nezveřejňují ani výsledky. Dokonce se ani nepočítají. Hraje se systémem 3 na 3 v poli na malé branky bez brankářů a nejdůležitější je radost ze hry! Nejmladší děti našeho klubu absolvovaly na podzim několik přátelských utkání a mini turnajů a dohromady je v kádru vedeném trenéry Petrem Soustružníkem, Zdeňkem Žákem, Alešem Marešem, Romanem Štossem, Liborem Kronkem a Pavlem Fukanem přes 30 hráčů a hráček ve věku od 3 do 7 roků.

Podrobné informace z jednotlivých akcí naší fotbalové školičky včetně fotografií naleznete zde, informace o celoročním náboru malých fotbalistů a fotbalistek pak zde