V prvním přípravném zápase remizovalo áčko s Vyškovem 2:2

V prvním přípravném utkání zimní přípravy remizovali fotbalisté “A” týmu Slovanu na hřišti druholigového Vyškova 2:2. Zatímco první poločas divákům příliš šancí nenabídl, ve druhém dějství se oba týmy prosadily hned dvakrát.

MFK Vyškov – FC Slovan Rosice      2:2 (0:0)

Branky: 59. Lahodný, 66. Lacík – 76. Přerovský, 83. Novák

ŽK: Jambor – Šíp

Rozhodčí: Adámková – Podaný, Líkař

Vyškov: Essele – Ilko (46. Olšanský), Srubek (46. Matys), Harušťák (K), Morgado – Lahodný, Langer (46. Cabadaj) – Dobbelaere, Jambor (46. Jaroš), Klesa (46. Lacík) – Macej (46. Burac)

Rosice: Juran – Černý (K) (46. Vítámvás), Zezula, Krejčí (46. Drbal), Praks (46. Šíp) – Buchta (46. Dobrovodský), Novák – Přikryl, Koláčný, Sedláček – Fila (46. Přerovský)

Už ve 2. minutě vyzkoušel Klesa střelou z hranice šestnáctky pozornost Jurana, brankář Slovanu jeho pokus bez větších problémů chytil. V 5. minutě se na druhé straně ocitl v dobré pozici Krejčí, jehož hlavičku z malého vápna vyrazil Essele na roh. V 19. minutě zahrával Černý přímý kop, na který nejvýše vyskočil Zezula, brankář domácích byl však opět pozorný a míč ukryl do svých rukavic. Ve 23. minutě pronikl Jambor z pravé strany až do šestnáctky Slovanu, jeho střela k pravé tyči ale postrádala větší razanci a Juran ji bez problému kryl. Ve 31. minutě unikl domácím obráncům Fila, z velkého úhlu však Esseleho nepropálil. Překonat domácího brankáře se nepodařilo ve 39. minutě ani Černému, který to zkoušel dalekonosnou střelou z přímého kopu.

Začátek druhého poločasu měl podobný průběh jako první dějství, oba týmy dobře bránily a k vidění bylo minimum šancí. To ukončil v 59. minutě Lahodný, který se po rohovém kopu ocitl sám před Juranem a střelou pod břevno poslal Vyškov do vedení – 1:0. O dvě minuty později mohl vyrovnat Přerovský, svoji individuální akci ale zakončil střelou těsně vedle levé šibenice. V 65. minutě zakončil přetažený centr zprava střelou nad břevno Lacík. V 67. minutě vyslal Essele odkopem od vlastní branky do úniku Lacíka, který obešel vyběhnuvšího Jurana a střelou do odkryté branky zvýšil vedení vyškovských – 2:0. Povedenou pasáž domácích zakončil v 73. minutě tvrdou střelou z hranice velkého vápna Dobbelaere, jehož pokus Juran vyrazil. Rosičtí se vrátili do utkání v 76. minutě, kdy z pravé strany odcentroval Přikryl a Přerovský přesnou hlavičkou k levé tyči snížil – 2:1. V 78. minutě zahrával přímý kop z nebezpečné pozice Lahodný, Juran byl ale dobře postavený a střelu domácího středopolaře vytěsnil na roh. V 82. minutě prošel Přikryl středem hřiště až před šestnáctku Vyškova, svoji akci zakončil střelou metr nad břevno. O minutu později už se rosičtí dočkali, když domácí obrana odvrátila centr Přerovského pouze k Novákovi, který s pomocí teče překonal Esseleho – 2:2. V 87. minutě mohl dokonat obrat Zezula, který se po rohu Přerovského ocitl sám na malém vápně, branku však vysoko přehlavičkoval. V 89. minutě vystihl Dobrovodský úspěšně rozehrávku domácího brankáře, který ho pod tlakem nastřelil, míč ale skončil těsně vedle levé tyče Esseleho svatyně. Gólem neskončila ani tvrdá střela Lacíka z poslední minuty a tak utkání skončilo dělbou bodů.

Příští sobotu se fotbalisté “A” týmu představí v tréninkovém centru brněnské Zbrojovky, kde od 11:00 vyzvou domácí juniorku.

Kategorie: A tým