Áčko otočilo s Frýdkem nepříznivý stav a slaví zisk 3 bodů

První domácí mistrovské utkání roku 2022 fotbalisté “A” týmu Slovanu zvládli, když porazili posílený Frýdek-Místek 2:1. Hosté šli hned v úvodu zápasu do vedení po pěkné akci zakončené Kovaříkem, rosičtí však krátce na to po gólech Přikryla a Fily skóre otočili a slaví první jarní výhru.

FC Slovan Rosice – FK Frýdek-Místek      2:1 (2:1)

Branky: 12. Přikryl, 23. Fila – 2. Kovařík

ŽK: Kršák – Rubý, Zupko, Bielan

Rozhodčí: Mayer – Hubený, Řezníček

Delegát: Peřinka

Diváků: 170

Rosice: Zádrapa – Krejčí (6. Kršák), Zezula, Drbal (K), Buchta – Koláčný, Novák – Přikryl (90. Praks), Selinger, Fila (77. Dobrovodský) – Přerovský (90. Kozel)

Frýdek: Květoň – Juříček (74. Raab), Velner (K), Massaniec, Bielan – Hykel, Zupko (81. Nieslanik), Rubý, Vengřinek (66. Martiník), Konečný – Kovařík (K)

Hostům vyšel skvěle úvod zápasu, když ve 2. minutě utekl po levé straně Konečný, následně přihrál do malého vápna Kovaříkovi a ten zblízka prostřelil Zádrapu – 0:1. Krátce na to zasáhla domácí druhá rána, když se zranil obránce Krejčí a už v 6. minutě musel střídat. V 11. minutě propadl po rohovém kopu míč k Hykelovi, ten ovšem mířil hlavou přímo do rukavic Zádrapy. Domácí brankář poslal rychle do brejku Koláčného, který prošel s míčem až na polovinu soupeře, tam jej předložil Přikrylovi a zimní posila Slovanu zakončila svůj nájezd střelou podél padajícího Květoně – 1:1. Ve 23. minutě předvedli domácí krásnou kombinační akci, na jejímž konci byl centr Přikryla, Kršák míč hlavou prodloužil na Filu a ten sám před Květoněm nezaváhal – 2:1. Ve 27. minutě napřáhl zpoza šestnáctky Rubý, Zádrapa jeho pokus kryl. Rosičtí mohli ve 32. minutě odskočit na rozdíl dvou branek, když Selinger pronikl po pravé straně do šestnáctky, tam přihrál Přikrylovi, který sám před Květoněm zamířil těsně vedle levé tyče. Hosté si největší šanci na vyrovnání připravili ve 37. minutě, kdy Konečný prošel středem hřiště až před Zádrapu, který jeho střelu vyrazil k Hykelovi, před nímž stála zcela odkrytá branka, domácí brankář však famózním zákrokem jeho dorážku zneškodnil.

Ofenzivní fotbal pokračoval i po změně stran, ovšem s šancemi pouze na straně domácích. Hned v úvodní minutě druhého poločasu rozehrál Buchta rychle aut k nohám Přerovského, který z dobré pozice zamířil vedle levé tyče. Třetí gól domácích měl ve 49. minutě na kopačce Drbal, po přihrávce od Přerovského ale pálil těsně vedle pravé tyče. V 65. minutě si Selinger vyměnil míč s Přerovským a místo centru se pokusil překvapit Květoně střelou z úhlu, hostující brankář jeho střelu vyrazil. Další nebezpečnou příležitost si domácí vytvořili v 69. minutě, Zezula ani Drbal však nedokázali přímý kop Koláčného usměrnit do sítě. Zakončení Selingera ze 72. minuty sice do branky mířilo, tam stál ale připravený Květoň. O minutu později se Přerovský dokázal na polovině hřiště zbavit dvou obránců, následně předložil míč do úniku Filovi, ten však tísněný jedním z hostujících obránců vysoko přestřelil. Pojistku mohli rosičtí přidat ještě v 76. minutě, kdy Selinger vybojoval na polovině soupeře míč, přihrál za obranu Přerovskému, který sám před Květoněm zakončil pouze do noh brankáře Frýdku. V závěru utkání přišli hosté vinou těžkého zranění o Martiníka a i proto domácí v dlouhém nastavení ubránili bez větších problémů těsné, ale zasloužené vítězství.

V příštím kole zajíždějí fotbalisté “A” týmu na půdu vedoucího celku soutěže Kroměříže. Utkání se hraje v sobotu od 15:00.

Kategorie: A tým