Zápas různých poločasů nenabídl gól, áčko s Blanskem remizovalo

První jarní domácí bodovou ztrátu zaznamenali fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří ve 22. kole MSFL remizovali s Blanskem 0:0. Zatímco v prvním poločase byli nebezpečnější hosté, po změně stran si několik šancí vypracovali rosičtí, ani jeden z týmů ale své příležitosti nedokázal proměnit.

FC Slovan Rosice – FK Blansko      0:0

ŽK: Novák – Štencl, Tulajdan

Rozhodčí: Grečmal – Pospíšil, Kolář

Delegát: Fridrichovský

Diváků: 100

Rosice: Zádrapa – Praks, Zezula, Drbal (K), Pazourek – Koláčný, Novák – Přikryl, Selinger, Dobrovodský (61. Kršák) – Přerovský

Blansko: Vitásek – Štencl, Feik, Smrčka, Šíp – Pecuch (96. Včelík), Zúbek, Alexa, Todorić, Machálek (K) (88. Lick) – Tulajdan (93. Fojt)

Úvodní šance zápasu patřila hostům, kteří v 9. minutě zahrozili Machálkem, který se na levé straně šikovně uvolnil a následně pořádně protáhl Zádrapu. Akce blanenských pokračovala centrem Todoriče opět na Machálka a dalším výborným zákrokem Zádrapy. Domácí odpověděli ve 12. minutě, kdy Přerovského přímý kop mířící pod břevno vyrazil Vitásek na roh. Ve 21. minutě prošel Todorič středem hřiště až před Zádrapu a rosické zachránila před inkasováním levá tyč. Podobnou individuální akcí se na druhé straně prezentoval ve 23. minutě Koláčný, kterému však v zakončení zabránil vynikajícím zákrokem Vitásek. Ve 26. minutě napřáhl z dálky Alexa, Zádrapa jeho tvrdou střelu bez větších problémů kryl. Nejblíže ke gólu byli rosičtí v prvním poločase ve 39. minutě, kdy Přerovského přímý kop vytěsnil Vitásek konečky prstů nad břevno. Ve 45. minutě nedokázala obrana Slovanu odvrátit rohový kop hostů a po sérii odrazů se k zakončení dostal Pecuch, i tentokrát byl ale Zádrapa pozorný a míč ukryl do svých rukavic.

V 51. minutě se k zakončení z hranice velkého vápna dostal Dobrovodský, jeho střela ale o hodně minula pravou tyč. Pro Dobrovodského v 57. minutě utkání skončilo, když byl po srážce s hostujícím brankářem odvezen s několika zlomenými žebry do nemocnice a rozšířil již tak početnou marodku rosických. V 66. minutě se na hranici velkého vápna uvolnil Koláčný, následně ale zamířil metr nad. Hosté se ve 2. poločase zaměřili především na ubránění nerozhodného výsledku, přesto se v 69. minutě dostal po rohu Machálka do šance Alexa, Zádrapa jeho střelu vyrazil na roh. O minutu později pálil na druhé straně Pazourek pouze do rukavic Vitáska. V 79. minutě přihrál Přikryl na velké vápno Selingerovi, jeho střela však postrádala přesnost i razanci. V 82. minutě se ve velké šanci ocitl opět Selinger, zblízka ale minul pravou tyč Vitáskovy branky. Nejblíže ke gólu byli rosičtí v 86. minutě, kdy Vitásek nedosáhl na centr Přikryla, Pazourek ale nedokázal hlavou usměrnit míč do odkryté branky.

V dalším kole zajíždějí fotbalisté “A” týmu do Zlína, kde se v neděli od 10:30 utkají s rezervou Fastavu.

Kategorie: A tým