“A” tým Slovanu zvítězil ve Zlíně vysoko 4:1

Povedené utkání s tříbodovým koncem sehráli v neděli dopoledne fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří ve Zlíně zvítězili nad mladými ševci zaslouženě 4:1.

FC FASTAV Zlín B – FC Slovan Rosice      1:4 (1:1)

Branky: 45. (PK) Bobčík – 17. a 49. Koláčný, 52. a 78. Přerovský

ŽK: Pobořil, Jura, Slovák, Chrudina – Koláčný, Přerovský

Rozhodčí: Tomanec – Drozdy, Gasnárek

Delegát: Vlčnovský

Diváků: 110

Zlín: Bachůrek – Pafka, Pobořil (63. Novák), Slovák (K), Jura (46. Chrudina) – Uhřík (83. Červinka), Mlýnek M. (Valenta), Kulíšek, Mlýnek V. (63. Mach), Číž – Bobčík

Rosice: Zádrapa – Praks, Zezula, Drbal (K), Kršák – Koláčný (83. Kozel), Novák – Přikryl (87. Král), Selinger, Pazourek (89. Haminger) – Přerovský (89. Mutina)

V prvních dvou minutách utkání zahrávali rosičtí tři rohové kopy, ovšem bez gólového efektu. Ve 14. minutě podnikli rosičtí rychlý protiútok, na jehož konci byla nepřesná střela Selingera z hranice šestnáctky. V 17. minutě odvrátila domácí obrana centr Přerovského ke Koláčnému, který střelou z 20 metrů otevřel skóre zápasu – 0:1. Ve 26. minutě odcentroval z levé strany Praks, Drbal však hlavičkoval nad. Domácí poprvé vážněji zahrozili ve 40. minutě, kdy Pafka našel centrem na zadní tyč nabíhajícího Číže, který hlavou poslal míč nad branku. Ve 44. minutě se ševcům naskytla možnost k vyrovnání v podobě pokutového kopu, který Bobčík střelou doprostřed branky využil – 1:1. V nastavení první půle byl na druhé straně faulován v šestnáctce Pazourek a penaltu zahrávali i rosičtí. K její exekuci se postavil Přerovský, branku ovšem přestřelil.

Ve 49. minutě skončil Přerovského přetažený roh až u Koláčného, který zpoza velkého vápna poslal výstavní ránou do pravé šibenice Slovan zpět do vedení – 1:2. V 52. minutě se k exekuci rohového kopu rosických postavil pro změnu Pazourek, míč na přední tyči prodloužil Zezula a Přerovský zblízka hlavou zvýšil vedení Slovanu – 1:3. V 58. minutě utekl po pravé straně Praks, míč naservíroval do šestnáctky Přerovskému, jehož zakončení Bachůrek kryl. V 74. minutě vybídl Selinger ke skórování Přikryla, toho však v samostatném úniku vychytal Bachůrek. V 76. minutě se individuální akcí v domácí šestnáctce prezentoval Přerovský, branku z úhlu minul. O dvě minuty později nabil Přikryl na velké vápno Praksovi, jehož tvrdou střelu Bachůrek vyrazil přímo k dobíhajícímu Přerovskému, před kterým stála odkrytá branka – 1:4. Pátý gól hostů měl v 89. minutě na noze Pazourek, po přihrávce Kozla ale pouze orazítkoval břevno Bachůrkovy svatyně.

Netradičně v pátek budou fotbalisté “A” týmu Slovanu hostit Vrchovinu. Výkop utkání je v 17:00.

Kategorie: A tým