“A” tým má za sebou úvodní trénink

Ve středu zahájil “A” tým Slovanu letní přípravu na novou sezónu. Na prvním tréninku se trenérům Břežnému a Gambovi hlásilo celkem 19 hráčů.

Novými posilami týmu jsou stoper Pavel Drbal (1993), odchovanec Zbrojovky Brno, který přichází z třetiligového HFK Olomouc. Pavel by se měl stát plnohodnotnou náhradou za Zdeňka Poláka, který odešel do Rakouska. Druhou posilou je útočník Ondřej Přichystal (1993), který v uplynulé sezóně nastřílel 17 branek za Spartu Brno. Ondřej už má za sebou i angažmá ve vyšších soutěžích (Bystrc, Břeclav, Vyškov). Konkurence se zvýší i mezi třemi tyčemi, o což by se měl postarat Jan Zádrapa (1993), rovněž odchovanec brněnské Zbrojovky. Poslední půlrok strávil Honza na hostování v Líšni, předtím chytal za Břeclav. Do přípravy se zapojilo i několik mladých talentovaných hráčů, o jejichž působení ve Slovanu se rozhodne během několika týdnů. Jedním z nich je záložník Štěpán Rybníček (1995), který přichází na zkoušku z HFK Třebíč. Druhým mladíkem, který se bude snažit vybojovat místo v kádru je krajní záložník Radek Fojtík (1997), který naposledy hrál Zbrojovku Brno U19. Třetím z nováčků je pak krajní záložník či útočník Adam Kožíšek (1992), jež přichází ze Zakřan. Do přípravy s prvním týmem se naplno zapojil i dorostenec Dominik Hibš (1997), který už s “A” týmem trénoval na jaře a v posledním kole si na půdě Vrchoviny připsal premiérový start.

Kdo už naopak dres Slovanu oblékat nebude, je již zmíněný Zdeněk Polák a také dlouholetá opora Slovanu Jan Pšikal. Ten odchází z rodinných důvodů na hostování do Bystrce.

První přípravné utkání odehraje “A” tým ve středu 15. července, kdy od 18:00 přivítá na svém stadionu vítěze uplynulého ročníku krajského přeboru Tatran Bohunice. Hned v sobotu 18. srpna pak od 10:30 bude hostit dalšího účastníka krajského přeboru Ivančice.

Přípravná utkání:

15.7. (St)   18:00   FC Slovan Rosice – TJ Tatran Bohunice (Rosice)
18.7. (So)  10:30   FC Slovan Rosice – FC Ivančice (Rosice)
29.7. (St)   18:00   FC Slovan Rosice – FC Sparta Brno (Rosice)
1.8. (So)    10:30   FC Slovan Rosice – MFK Vyškov (Rosice)

Pohár České pošty – 1. kolo:

25.7. (So)  16:30   FC Slovan Rosice – HFK Olomouc (Rosice)

Kádr “A” týmu pro letní přípravu:

Brankáři: Peter Balčirák, Tomáš Hoda, Jan Zádrapa

Obránci: Jan Vítámvás, Jiří Huška, Pavel Drbal, Tomáš Selinger, Tomáš Chlup, Richard Prinz, Dominik Hibš

Záložníci: Jakub Havlásek, David Lang, Ondřej Makiš, Jiří Pecha, Filip Těžký, Dominik Moučka, Štěpán Rybníček, Radek Fojtík, Adam Kožíšek

Útočníci: Petr Malata, Jakub Foral, Ondřej Přichystal, Ondřej Ullmann

Pro letošní sezónu je pak farmářská spolupráce domluvená s Čechií Zastávka.

Kategorie: A tým