Dobrý výkon a tři body, Rosice porazily Znojmo 3:1

Podruhé za sebou se fotbalistům “A” týmu Slovanu podařilo otočit nepříznivý výsledek a ve 28. kole MSFL porazili doma po dobrém výkonu Znojmo 3:1.

FC Slovan Rosice – 1.SC Znojmo      3:1 (1:1)

Branky: 44. Přerovský, 58. Koláčný, 90. Selinger – 33. Kirschner

ŽK: Drbal – 0

Rozhodčí: Bělák – Slabý, Mojžíš

Delegát: Volf

Diváků: 210

Rosice: Zádrapa – Černý (K), Zezula, Drbal, Praks – Koláčný (75. Buchta), Novák – Sedláček (62. Fila), Selinger, Pazourek (62. Kozel) – Přerovský (82. Kršák)

Znojmo: Przybysz – Kočík, Tkadlec, Krakovčík, Papež (86. Prokeš) – Kirschner (69. Bartůněk), Holman (69. Piatov), Glushach, Russmann (86. Kartišovs), Štrombach – Okleštěk (K) (69. Březina)

V 11. minutě vystihl Přerovský malou domů znojemského Kočíka, rosický útočník a po něm ani Pazourek ale Przybysze překonat nedokázali. Hosté poprvé zahrozili ve 20. minutě, střela Kirschnera zpoza šestnáctky skončila vedle levé tyče. Ve 22. minutě si Přerovský vyměnil míč si Selingerem a následně stál sám před Przybyszem, znojemský brankář ale vytasil parádní zákrok a Přerovského střelu mířící k pravé tyči vytěsnil na roh. Ve 28. minutě zakombinovali na pravé straně Kirschner s Russmannem a druhý jmenovaný následně zakončil přímo do rukavic Zádrapy. Ve 33. minutě našel Papež přesným centrem z levé strany na malé vápno nabíhajícího Kirschnera, kterého sice Zádrapa napoprvé vychytal, proti následné dorážce bývalého hráče Slovanu už byl však bezmocný – 0:1. O minutu později mohl druhou branku znojemských přidat Štrombach, který se po přihrávce Oklešťka řítil z půlky sám na Zádrapu, rosický brankář důležitým zákrokem domácí podržel. Ve 44. minutě prodloužil Novák dlouhý aut Prakse na nabíhajícího Přerovského, který svým desátým gólem v sezóně vyrovnal – 1:1.

Ve 49. minutě napřáhl z 25 metrů Koláčný, jeho pokus skončil těsně vedle levé tyče. Z o něco lepší pozice střílel v 52. minutě po přihrávce Nováka Praks, Przybysz byl na správném místě a míč ukryl do svých rukavic. V 58. minutě si Koláčný narazil na šestnáctce míč se Sedláčkem a střelou k levé tyči poslal Rosice do vedení – 2:1. I pro domácího středopolaře se jednalo o 10. branku v sezóně. V 61. minutě vyslal Černý z pravé strany do vápna Znojma střílenou přihrávku, Přerovský ani Pazourek ve skluzu na míč nedosáhli. V 73. minutě se k zakončení z nebezpečné pozice dostal střídající Březina, pálil však slabě a navíc přímo do rukavic Zádrapy. Pojistku mohli rosičtí přidat v 78. minutě, kdy Kozel vyslal do samostatného úniku Přerovského, toho ale vychytal Przybysz. V 85. minutě odcentroval z levé strany hostující Papež, míč propadl na zadní tyč ke Glushachovi, který technickou střelou překonal Zádrapu, za toho ale na brankové čáře zaskočil Zezula a míč vyhlavičkoval. V 90. minutě vybídl Selinger ke skórování Kršáka, jehož tvrdou střelu vyrazil Przybysz přímo k Selingerovi, který si položil jednoho ze znojemských zadáků a střelou mezi nohy Przybysze pečetil výhru Slovanu – 3:1.

Za týden se fotbalisté “A” týmu představí opět na domácím stadionu, kde budou hostit rozjetý Hlučín. Hracím dnem zůstává sobota, výkop utkání je ale už v 10:15!

Kategorie: A tým