Anglický týden zakončil “A” tým bezbrankovou remízou na Baníku

Cenný bod na hřišti třetího Baníku Ostrava “B” získali fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří na Bazalech remizovali 0:0 a udrželi se tak na vynikajícím 5. místě tabulky MSFL. 

FC Baník Ostrava “B” – FC Slovan Rosice      0:0

ŽK: Holaň, Stoklásek, Kostka, Říha – Kršák, Koláčný, Buchta, Dobrovodský

Rozhodčí: Lukašík – Vejtasa, Bebenek

Delegát: Křižák

Diváků: 111

Ostrava: Číž – Blahuta, Říha, Kulig, Fulnek – Zálešák (84. Chylek), Boháč, Holaň, Stojičevič (59. Stoklásek), Sotorník (64. Jaroň) – Drozd (64. Kostka)

Rosice: Juran – Kršák (73. Pazourek), Zezula, Drbal, Praks – Buchta (75. Selinger), Novák – Černý (K), Koláčný (88. Dobrovodský), Přikryl – Přerovský (88. Kozel)

Opatrný úvod utkání ukončila v 18. minutě střela Holaně z 20 metrů, která skončila vedle pravé tyče Juranovy branky. Ve 22. minutě vystihl Koláčný chybnou rozehrávku domácích a následnou akci rosických zakončil Přerovský střelou zpoza šestnáctky vedle levé tyče. Ve 24. minutě zakončil centr z pravé strany hlavou Zálešák, Zezula ale míč vyhlavičkoval nad branku. Ve 26. minutě zakončil Přerovského rohový kop hlavou nad břevno Praks. O další dvě minuty později nabil Sotorník ve vápně Drozdovi, ani on však mezi tři tyče nezamířil. Ve 33. minutě se pěknou individuální akcí blýskl ostravský Holaň, který s míčem pronikl do šestnáctky Slovanu a jeho následná střela se otřela o pravou tyč. Ve 37. minutě zakombinovali na pravé straně Černý s Přerovským, hostující kapitán následně našel centrem na zadní tyč nabíhajícího Přikryla, jeho zakončení zblokoval Blahuta na roh. Ve 40. minutě se po rohu Přerovského dostal k zakončení Zezula, jeho hlavičku Číž bez větších problémů kryl. Největší šanci ke skórování si o minutu později vypracovali domácí, Holaňovu střelu z velkého vápna mířící do pravého horního rohu branky ale zlikvidoval vynikajícím zákrokem Juran.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Domácí měli územní převahu, pozorná obrana Slovanu ale talentované mladíky do šancí nepouštěla. Za zmínku určitě stojí tvrdá střela Drozda ze 47. minuty, pokus středopolaře Baníku ovšem proletěl metr nad břevnem Juranovy svatyně. Rosičtí kontrovali v 50. minutě střelou Černého z přímého kopu, i on však mířil nad. V 57. minutě napřáhl z 20 metrů Blahuta, míč z jeho kopačky skončil rovněž těsně nad brankou. V 77. minutě vyběhl proti pasu Pazourka Číž, míč na hranici velkého vápna vyrazil přímo ke kopačkám Přerovského, tomu ovšem ve skórování zabránil jeden z baníkovských zadáků.

Minisérii zápasů s ligovými “B” týmy zakončí fotbalisté “A” týmu doma proti juniorce Slovácka. Hraje se netradičně v neděli od 10:15.

slovacko POUTAC DOMACI

Kategorie: A tým