Výhrou nad Slováckem si “A” tým mužů upevnil 5. místo

Pátou domácí výhru v řadě zaznamenali v neděli dopoledne fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří v souboji tabulkových soupeřů porazili juniorku Slovácka 2:1.

FC Slovan Rosice – 1.FC Slovácko B      2:1 (1:0)

Branky: 38. Koláčný, 60. Novák – 55. Šlechta

ŽK: Koláčný, Přikryl, Buchta – Kočí

Rozhodčí: Nápravník – Rosický, Svoboda

Delegát: Hrůza

Diváků: 250

Rosice: Zádrapa – Praks (62. Kozel), Zezula, Drbal, Buchta – Koláčný (83. Kršák), Novák – Černý (K), Selinger (75. Sedláček), Přikryl (75. Dobrovodský) – Přerovský (80. Fila)

Slovácko: Urban – Bartoš, Kabelka, Vincour (K), Porč – Šlechta (78. Stropsa), Yohanna, Koryčan, Pak (78. Chodura), Kočí – Kratochvíla

V úvodních minutách zápasu byli aktivnější hosté a byli to oni, kdo si v 15. minutě vytvořili první větší šanci, když Šlechta nabil Koryčanovi a jeho střelu vyrazil Zádrapa na roh. Ve 30. minutě odcentroval z pravé strany Yohanna, Šlechta jeho centr zakončil hlavou do rukavic Zádrapy. Rosičtí si první velkou šanci vypracovali až ve 32. minutě, za to ale byla gólová, když se po centru Buchty ocitl sám před Urbanem Přikryl, brankář Slovácka ovšem předvedl vynikající zákrok a míč vytěsnil nohou na roh. Ve 34. minutě zahrál Přerovský rohový kop, který po chvilce sám zakončil střelou nad břevno. Ve 38. minutě zakombinovali na levé straně Černý s Buchtou a na konci celé akce byla Přikrylova přihrávka Koláčnému, který tvrdou střelou k levé tyči nedal hostujícímu brankáři šanci zasáhnout – 1:0.

Ve 48. minutě utekl po levé straně Přerovský a následně hledal před brankou Koláčného, ten na jeho přihrávku nedosáhl. O minutu později napřáhl z dálky Praks, jeho tvrdou střelu vyrazil Urban pouze před sebe, kde byl připravený dorážet Černý, zblízka ale těsně přestřelil. V 55. minutě šli rosičtí do rychlého protiútoku, hosté však vystihli jejich přihrávku a narozdíl od domácích dotáhli svůj brejk do úspěšného konce, když Kratochvíla nastřelil po samostatném úniku tyč a odražený míč neměl Šlechta problém dorazit do prázdné branky – 1:1. V 57. minutě zakončil další rychlý útok hostů střelou do Zádrapovy náruče Koryčan. Domácí si vzali vedení zpět v 60. minutě, kdy se po Přerovského rohovém kopu prosadil hlavou Novák2:1. Po dalším rohu Přerovského z 68. minuty a přizvednutí míče Černým mohli vést rosičtí už o dvě branky, Drbal ale zblízka přestřelil. V 73. minutě pálil zpoza velkého vápna tvrdě ale nepřesně Černý. Jedinou vážnější šanci k vyrovnání si hosté vytvořili v 77. minutě, kdy Porčův přímý kop zakončil Kabelka střelou nad břevno.

V předposledním kole zajíždějí fotbalisté “A” týmu do Otrokovic. Hraje se v pátek od 18:00.

Kategorie: A tým