Remízu “A” týmu v Otrokovicích zajistili stopeři Zezula s Drbalem

V předposledním kole MSFL remizovali fotbalisté “A” týmu Slovanu na hřišti Otrokovic 2:2. Domácí šli sice po změně stran dvakrát do vedení, rosičtí ale pokaždé rychle srovnali a díky získanému bodu definitivně uhájili 5. místo, čímž se postarali o největší úspěch klubu v jeho 113leté historii.

FC Viktoria Otrokovice – FC Slovan Rosice      2:2 (0:0)

Branky: 52. Vintr, 65. Zedníček – 55. Zezula, 72. Drbal

ŽK: 0 – 0

Rozhodčí: Ogrodník – Drozdy, Svoboda

Delegát: Piňos

Diváků: 126

Otrokovice: Semanko (46. Konečný) – Vychodil, Suchý, Dekleva, Přikryl – Zedníček (80. Hretsaichuk), Berger, Pernatskyi, Fiala (55. Putyera) – Kiška (88. Zapalač), Vintr

Rosice: Zádrapa – Kršák (77. Praks), Zezula, Drbal (K), Buchta (77. Kozel) – Koláčný (63. Černý), Novák – Dobrovodský (66. Sedláček), Selinger, Fila (63. Přikryl) – Přerovský

První poločas začali rosičtí aktivně a měli herní převahu, gólový efekt ale nepřišel. Ve 3. minutě pálil z pravé strany Dobrovodský, jeho střela postrádala větší razanci. V 5. minutě se povedenou střelou zpoza šestnáctky prezentoval Koláčný, míč proletěl těsně kolem pravé šibenice. Brankou neskončil ani tečovaný přímý kop Přerovského z 15. minuty, který o pár decimetrů přeletěl břevno. Domácí poprvé zahrozili ve 33. minutě, kdy se k zakončení dostal Zedníček a zblízka orazítkoval pravou tyč. Ve 38. minutě zakončil Přerovského rohový kop Drbal, jeho hlavička skončila vedle. Ve 45. minutě se v dobré palebné pozici ocitl Novák, jeho tvrdou střelu z 18 metrů Semanko kryl.

Ve 47. minutě se po chybě v zadních řadách Slovanu dostal k zakončení Kiška, branku však přestřelil. O minutu později se na druhé straně ocitl po střele Koláčného a zákroku Konečného ve stoprocentní šanci Přerovský, zblízka ale minul odkrytou branku. V 52. minutě se povedenou individuální akcí prezentoval Vintr, který obešel ve vápně jednoho z bránících hráčů a střelou pod břevno poslal Otrokovice do vedení – 1:0. Rosičtí srovnali v 55. minutě, kdy se míč po Přerovského stoupaném rohu odrazil k Zezulovi a ten ho pohotově poslal do sítě – 1:1. V 60. minutě zakončili domácí pěknou kombinační akci střelou z prostoru velkého vápna, hosty podržel dobrým zákrokem Zádrapa. V 66. minutě se po nákopu z vlastní půlky ocitl za obranou Slovanu Zedníček a svůj únik zakončil střelou k pravé tyči – 2:1. V další šanci domácích se o chvíli později ocitl Kiška, přihrávku z pravé strany zakončil ve skluzu vedle. V 71. minutě mohli rosičtí po akci Černého s Přikryl vyrovnat, druhý jmenovaný ale sám před Konečným neuspěl. O minutu později si na rohový kop Přerovského naskočil Drbal a přesnou hlavičkou na zadní tyč nedal Konečnému šanci zasáhnout – 2:2. Přestože se ve zbytku utkání snažily oba týmy strhnout vítězství na svoji stranu, utkání skončilo spravedlivou dělbou bodů.

V posledním utkání sezóny budou fotbalisté “A” týmu hostit Uherský Brod. Hraje se ve středu od 17:30.

Kategorie: A tým