Prohlédněte si sezónní statistiky 12 mládežnických týmů Slovanu

Celkem 12 mládežnických družstev reprezentovalo v uplynulé sezóně 2021/2022 FC Slovan Rosice v soutěžích řízených Fotbalovou asociací České republiky a s ohledem na umístění jednotlivých týmů ve svých soutěžích se jednalo o nejúspěšnější sezónu v historii rosického fotbalu. Níže přinášíme podrobné informace o všech týmech Slovanu včetně zajímavých zápasových a hráčských statistik.

Starší dorost (U19)

Starší dorost živil po první polovině soutěže naději na zisk mistrovského titulu, vinou řady zranění a především několika smolných výsledků v podobě remíz však obsadili naši starší dorostenci v tabulce krajského přeboru nakonec “až“ 4. místo. Přesto se jedná o nejlepší umístění týmu v klubové historii. Svěřenci trenéra Jana Kuglera a jeho asistentů Libora Masného, Roberta Jelena a Jan Pokorného získali v 28 odehraných kolech 53 bodů za 15 výher, 8 remíz a 5 porážek. To vše při aktivním skóre 76:39. Celkem v dresu staršího dorostu nastoupilo 28 hráčů, 3 z nich pak nechyběli v sezóně ani jednou. Konkrétně si plný počet 28 startů připsali Filip Vladík, Patrik Jelen a Tadeáš Mutina. Pouze v jednom případě absentoval Eduard Lichka. Co do počtu odehraných minut, nejvytíženějším hráčem staršího dorostu se s 2494 odehranými minutami stal Tadeáš Mutina, za ním skončil Eda Lichka, který na hřišti strávil 2379 minut. Přes 2 tisíce minut odehráli i David Apruzzese, konkrétně 2048, těsně pod touto hranicí pak skončil Filip Vladík (1944 minut). Nejlepším střelcem týmu a 2. nejlepším kanonýrem celé soutěže se s 34 góly stal Tadeáš Mutina, za ním skončili Adam Novák (11 branek) a Filip Vladík (7 branek). Dohromady se na 76 vstřelených gólech staršího dorostu podílelo 18 hráčů.

Podrobné informace ze všech utkání naleznete zde, tabulku soutěže zde a tabulku střelců zde

Mladší dorost (U17)

Co se nepovedlo staršímu dorostu, povedlo se dorostu mladšímu. Ten zažil fantastické jaro, během kterého své soupeře doslova drtil a když v posledním kole porazil Kuřim 5:2, dostal se před ni na 1. místo a zaslouženě tak oslavil zisk mistrovského titulu. Tým vedený stejnou trenérskou čtveřicí jako starší dorost zaznamenal ve 28 odehraných kolech 24 výher, 2 remízy a 2 prohry. Celkově tak nasbíral 74 bodů při neuvěřitelném skóre 168:22 (průměr 6 gólů za zápas). Alespoň jeden start si v průběhu uplynulé sezóny připsalo 27 hráčů a jedna hráčka. Ani jednou nechyběl trenérům Alex Petkovský, jednou pak postrádali Marka Švestku s Janem Fraňkem, dvakrát Vojtu Hamingera a třikrát Tadeáše Vladíka. Nejvíce odehraných minut měli po posledním kole na svém kontě Marek Švestka (2085), Alex Petkovský (1880) a Jan Franěk (1870). Na 168 vstřelených gólech U17 se podílelo dohromady 25 střelců včetně Adély Novákové. Nejvíce branek v dresu mladšího dorostu nastříleli Matěj Kotačka a Ondřej Masný, kteří se shodně prosadili 24krát. První jmenovaný však po podzimu přestoupil do Zbrojovky Brno a druhý jmenovaný se na začátku jara vážně zranil a čeká ho několikaměsíční rekonvalescence. Na záda tak oběma výše zmíněným šlapal ve zbytku sezóny Adam Novák, jehož střelecký účet se nakonec zastavil na čísle 23 (celkově 9. místo).

Informace z jednotlivých utkání mladšího dorostu si můžete prohlédnout zde, tabulku zde a přehled kanonýrů zde

Starší žáci “A” (U15)

Dalším týmem, který prožil skvělé jaro, jsou starší žáci “A”, kteří ve druhé polovině soutěže až na 3 případy všechno vyhráli a to je katapultovalo na 4. místo tabulky krajského přeboru. I v jejich případě se jedná o nejlepší výsledek v historii, přestože v minulé covidem poznamenané sezóně okupovali před předčasným koncem soutěže čelo tabulky. Během 28 odehraných kol získali svěřenci Ondřeje Šafránka a Bohumila Klusáka 17 vítězství, 3 remízy a pouhých 6 proher. Skóre měli vysoce aktivní 102:43. Za nejstarší žákovský tým Slovanu nastoupilo celkem 34 hráčů, z toho ale pouze Marek Šalovský a Max Zákostelský zasáhli do všech utkání. Pouze jednou chyběli na hřišti Adam Hrouzek, Matyáš Mutina a Adam Karásek. Nejlepším střelcem týmu se stal Matyáš Mutina, který s 39 přesnými zásahy skončil v tabulce krajského přeboru starších žáků na skvělém 2. místě. 11 branek zaznamenal Adam Hrouzek a třetí se v tabulce týmových střelců umístil s 9 góly Adam Karásek. Alespoň jeden gól v sezóně pak zaznamenalo 16 hráčů.

Podrobnosti ze všech utkání starších žáků jsou zde, tabulka zde a přehled střelců zde

Starší žáci “B” (U14)

Starší žáci “B” střídali po celou sezónu výhry s prohrami, což jim nakonec zaručilo umístění ve středu tabulky okresního přeboru, konkrétně pěknou 6. příčku. Tým vedený trenéry Rostislavem Smištíkem a Janem Karáskem odehráli celkem 18 utkání s bilancí 8 výher a 10 porážek, to vše při aktivním skóre 63:45. Alespoň jeden start si za U14 připsalo neuvěřitelných 47 hráčů, z nichž ale pouze Adam Karásek zasáhl do všech klání. O jeden start méně zaznamenal Václav Smištík a dvakrát pak pa place chyběli Sam Salava s Ivanem Živným. O 63 vstřelených branek se podělilo 20 střelců. Nejlepším kanonýrem starších žáků “B” se v právě skončené sezóně stal Adam Karásek, který vstřelil 12 branek (celkově 11. místo). Za ním skončili s 10 góly Ondřej Charvát a se 6 přesnými zásahy Jakub Řezníček.

Podrobnosti ze všech utkání starších žáků “B” jsou zde, tabulka zde a přehled střelců zde

Mladší žáci “A” (U13)

Mladší žáci “A” získali ve 13 jarních kláních 9 vítězství a to posunulo družinu Petra Soustružníka z podzimního 9. místa do lepší poloviny tabulky na konečné 7. místo. Celkem dokázala naše U13 získat z 28 zápasů 41 bodů za 13 výher, 2 remízy a 11 porážek. Skóre měla aktivní 80:60. V kádru mladších žáků “A” se v sezóně 2021/2022 protočilo celkem 33 hráčů, dva z nich, konkrétně David Kirš a Ondřej Mašek, pak zasáhli do všech 26 utkání. Pouze jednou chyběl na hřišti Erik Škoda a dvakrát nenastoupil Karel Eisenwort. I v této kategorii získali rosičtí v celkové tabulce střelců stříbrnou medaili, jmenovitě David Kirš, který zatížil konta soupeřů 38 brankami. Druhým nejlepší střelcem týmu se s 13 góly stal Martin Tvrdoň a na 3. místě se umístil David Krejčí, který se dokázal prosadit 10krát. Na 80 vstřelených gólech mladších žáků “A” se celkově podílelo pouze 9 hráčů.

Informace z mistrovských utkání mladších žáků “A” naleznete zde, tabulku soutěže zde tabulku střelců zde

Mladší žáci “B” (U12)

Mladší žáci “B” si oproti podzimu naopak o jednu příčku pohoršili, přesto je zisk 4. místa skvělým výsledkem. Svěřenci trenéra Miroslava Kratochvíla odehráli 16 utkání, v nichž hned z 11 odcházeli po závěrečném hvizdu jako vítězové a pouze v 5 případech jako poražení. Dohromady nastřílel nejmladší žákovský tým Slovanu 72 gólů a 31 jich inkasoval. Celkem za něj nastoupilo 29 hráčů a hráček. Plný počet startů zaznamenal Erik Škoda, 14krát nastoupil Matyáš Perna a 13krát Karel Eisenwort. Alespoň jednou se gólově prosadilo 16 hráčů, nejčastěji však pálili ostrými David Krejčí (11 branek – celkově 9. místo), Martin Tvrdoň (9), Erik Škoda (9) a Nikolas Kopka (8). 

Informace z mistrovských utkání mladších žáků “B” naleznete zde, tabulku soutěže zde a tabulku kanonýrů zde

Starší přípravka “A” (U11)

Starší přípravka “A” vedená trenérskou dvojicí Helena Navrátilová a Zdeněk Švaříček v 20 odehraných zápasech okresního přeboru 8 utkání vyhrála, ve 2 případech si body rozdělila a v 10 zápasech náš nejstarší přípravkový tým prohrál. V pomyslné tabulce soutěže patří rosickému áčku se ziskem 26 bodů a skóre 157:178 pěkná 6. příčka. Do zápasů týmu zasáhlo 36 hráčů a hráček, z nichž ale nikdo nastoupil ve všech případech. Nejvíckrát se trenéři mohli spolehnout na služby Vojtěcha Tesaře (17 utkání), Jakuba Fraňka (16) a Natálie Novákové (15). O 157 vstřelených gólů se podělilo celkem 18 dětí. Nejvíce branek zaznamenali Jakub Franěk (34), Vojtěch Tesař (23) a Jakub Skokan (17).

Pro více informací z mistrovských utkání klikněte zde, tabulku střelců najdete zde

Starší přípravka “B” (U10)

Starší přípravka “B” odehrála v sezóně stejně jako áčko celkem 20 utkání. Za 4 výhry, 3 remízy a 13 porážek nasbíral tým U10 15 bodů a to, v kombinaci se skóre 117:201, stačilo v neoficiální tabulce okresního přeboru na 8. místo. V zápasech starší přípravky “B” nastoupilo pod taktovkou trenérské trojice Martin Skokan, Helena Navrátilová a Zdeněk Švaříček celkem 38 dětí, ani jedno však nenastoupilo ve všech kláních. Nejvíce 17 startů má na svém kontě Sebastian Divácký, 16 zápasů odehrála Natálie Švaříčková a 13 Vojtěch Voral. Alespoň jeden gól v sezóně vstřelilo 20 hráčů a hráček. Nejčastěji pálili do černého Jakub Skokan (33 branek), po něm Jakub Franěk (13) a na děleném 3. místě v týmové tabulce střelců skončili Andrej Mikoláš s Vojtou Tesařem (11).

Podrobnosti ze všech utkání naleznete zde, tabulku střelců soutěže zde

Mladší přípravka “A” (U9)

Mladší přípravka “A” nasbírala v sezóně 28 bodů za 9 výher, jednu remízu a 8 porážek. Dohromady nastříleli kluci a holky z mladší přípravky “A” 192 gólů a 182 jich obdrželi. V pomyslné tabulce obsadil tým trenéra Zdeňka Žáka pěkné 6. místo. Dres U9 v sezóně obléklo celkem 25 hráčů a hráček, nejčastěji v něm pak nastoupili Marco Magrin, který si připsal plný počet 18 startů, Richard Francis (17), Maxim Novák (17) a Matyáš Jakš (14). 192 vstřelených gólů si mezi sebe rozdělilo hned 20 z 25 nastoupivších dětí. Nejlepším střelcem týmu se s 18 brankami stal Marco Magrin, 16 gólů vstřelila Melanie Malatová a na dělené 3. příčce skončili s 13 brankami Jakub Skokan s Adrianou Soustružníkovou.

Informace z utkání mladší přípravky “A” jsou zde, tabulka střelců zde

Mladší přípravka “B” (U8)

Mladší přípravka “B” patří ve své soutěži mezi věkově nejmladší týmy, nicméně její výsledky a výkony tomu mnohdy neodpovídaly. Tým U8 vedený trenérem Alešem Marešem odehrál stejně jako U9 celkem 18 mistrovských utkání, přičemž ve 4 z nich zvítězil, ve 3 remizoval a ve 12 prohrál. To vše při skóre 110:235. 12 získaných bodů stačilo naší nejmladší přípravce na zisk 8. místa. Dohromady se v jejím kádru protočilo úctyhodných 33 dětí, z nichž nejčastěji nastoupili Matyáš Vladík (plná porce 18 zápasů), Štěpán Pavlásek (16) a Jan Pařil (15). Nejlepším kanonýrem byl Adam Řezníček, který vstřelil 20 branek, druhý skončil s 13 zásahy Štěpán Pavlásek a na 3. místě se s 12 góly umístil Damien Zlinský, který se ale po polovině soutěže přemístil do brněnské Zbrojovky. Alespoň jednou se pak gólově prosadilo 15 střelců.

Výsledkový servis naleznete zde, tabulku střelců zde

Fotbalová školička (U7)

Zatímco u soutěží přípravek se oficiálně nezveřejňují tabulky, u kluků a holek z fotbalové školičky se nezveřejňují ani výsledky. Dokonce se ani nepočítají. Hraje se systémem 3 na 3 v poli na malé branky bez brankářů a nejdůležitějším faktorem je radost ze hry. Nejmladší děti našeho klubu absolvovaly v sezóně řadu přátelských utkání či mini turnajů a dohromady je v kádru vedeném trenéry Petrem Soustružníkem, Romanem Štossem, Liborem Kronkem, Zdeňkem Žákem, Alešem Marešem a Pavlem Fukanem přes 30 hráčů a hráček ve věku od 3 do 7 roků.

Podrobné informace z jednotlivých akcí naší fotbalové školičky včetně fotografií naleznete zde, informace o celoročním náboru malých fotbalistů a fotbalistek pak zde