“A” tým remizoval ve druhém přípravném utkání 2:2 s Blanskem

Ve druhém utkání letní přípravy remizovali fotbalisté “A” týmu Slovanu na domácím stadionu s třetiligovým Blanskem 2:2. Rosičtí v zápase dvakrát vedli po vlastních gólech soupeře, který však pokaždé dokázal skóre srovnat.

FC Slovan Rosice – FK Blansko      2:2 (0:0)

Branky: 52. a 80. vlastní – 68. Chládek, 88. Kapur

Rozhodčí: Malimánek – Sivera, Mrkvica

Diváků: 100

Rosice: Drobek – Černý (K), Krejčí (46. Zezula), Drbal, Vítámvás (46. Kršák) – Přikryl, Selinger (78. Sedláček), Kulík, Koláčný (46. Novák), Sedláček (46. Kozel) – Banda (46. Fila)

Blansko: Nešetřil (46. Kalina) – Chyla (46. Feik), Smrčka (K) (46. Blažík), Kapur (46. Černý), Adamec (46. Kamenský) – Chládek, Dano, Zúbek (60. Kapur), Jaroš, Miloševič (46. Crhan) – Tulaydan (74. Jaroš)

V 8. minutě se na nováčka v dresu Slovanu Jakuba Drobka řítil z levé strany hřiště Chládek, rosický brankář si na začátek připsal důležitý zákrok a blanenského křídelníka vychytal. V 11. minutě nabil na druhé straně Sedláček do dobré pozice Koláčnému, ten však pálil přímo do Nešetřila. V dobré příležitosti se ve 14. minutě ocitl domácí Kulík, který Koláčného přímý kop zakončil hlavou vedle pravé tyče. Ve 22. minutě odcentroval zprava Přikryl, Sedláčkovi chyběl před Nešetřilem větší klid v zakončení. Ve 31. minutě zakončil Chládek centr Adamce pohotovou střelou z voleje, Drobek byl na správném místě a jeho pokus kryl.

Druhý poločas začal tlakem domácích. V 50. minutě se po rohovém kopu dostal k míči Zezula, jeho střelu mířící pod břevno vytěsnil Kalina konečky prstů na roh. O dvě minuty později pronikli rosičtí po pravé straně do šestnáctky a následnou střílenou přihrávku si do vlastní sítě srazil Feik – 1:0. V 54. minutě utekl po levé straně Fila a tvrdou střelou na zadní tyč se pokusil zvýšit vedení Slovanu, Kalina však hosty vynikajícím zákrokem podržel. Gólem neskončila ani situace z 57. minuty, kdy se po přímém kopu domácích dostal k zakončení Novák, míč skončil vedle pravé tyče. V 68. minutě přihrál Dano ze středu hřiště do úniku Chládkovi, který dokázal tvrdou střelou z úhlu propálit Drobka – 1:1. V 80. minutě utekl po pravé straně Přikryl a jeho následnou přihrávku si podruhé do vlastní sítě srazil nešťastník utkání Feik – 2:1. V 83. minutě se sám před Kalinou ocitl Sedláček, hostující brankář ho skvělým zákrokem vychytal. Podobná situace nastala v 86. minutě i na druhé straně, kdy Drobek vychytal ve vyložené šanci Crhana. Hostům se ale přeci jen podařilo vyrovnat, když Kamenského centr z 88. minuty zakončil Kapur přesnou hlavičkou do protipohybu Drobka – 2:2. V posledních vteřinách základní hrací doby se v dobré příležitosti ocitl Sedláček, jeho technická střela z hranice šestnáctky ale skončila metr vedle levé tyče.

Již v úterý budou fotbalisté “A” týmu hostit na domácím stadionu Zbrojovku Brno B. Generálka rosických má výkop v 18:00.

Kategorie: A tým