V předkole MOL Cupu zvítězil “A” tým v Bystřici vysoko 6:2

Povedenou soutěžní premiéru mají za sebou fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří v předkole MOL Cupu zvítězili na hřišti Bystřice nad Pernštejnem vysoko 6:2.

SK Bystřice n/P – FC Slovan Rosice      2:6 (0:3)

Branky: 51. Prášil, 85. Malý – 39. a 65. Přikryl, 57. a 86. Koláčný, 8. Praks, 20. Drbal

ŽK: 0 – 0

Rozhodčí: Nejezchleb – Cieslar, Bělák

Diváků: 150

Bystřice: Veselý – Blaha, Kuldan, Svoboda, Chudoba – Buršík, Prášil (K) (81. Žila), Sklenář (73. Vondruška), Vařejka, Malý – Marvan (76. Hofmann)

Rosice: Zádrapa – Černý (K), Drbal (60. Krejčí), Buchta, Praks (69. Kozel) – Přikryl (69. Dobrovodský), Koláčný, Novák, Kulík, Sedláček (60. Kršák) – Fila (69. Mutina)

V 5. minutě napřáhl zpoza velkého vápna Koláčný, jeho střela skončila vedle pravé tyče. V 8. minutě si rosičtí vyměnili ve středu hřiště několikrát míč a na konci akce byla šance Přikryla, která skončila s pomocí teče v zámezí. Následný Koláčného roh zakončil Praks nechytatelnou hlavičkou k pravé tyči – 0:1. Ve 13. minutě se po přímém kopu Koláčného dostal k zakončení hlavou Fila, branku však těsně minul. Domácí poprvé zahrozili v 17. minutě, Prášilova hlavička po rohovém kopu byla tvrdá, ale nepřesná. Ve 20. minutě se před Veselým ocitl Koláčný, zblízka domácího brankáře nepřekonal. Situace pokračovala rohovým kopem, který Koláčný posadil na hlavu Drbala a ten zvýšil vedení Slovanu – 0:2. Rosický tlak neustával a o další 3 minuty se po akci Nováka ocitl sám před brankou Sedláček, jeho tvrdou střelu dokázal Veselý zneškodnit. Ve 29. minutě mohl přidat svůj druhý gól Praks, roh Koláčného tentokrát zakončil hlavou nad. Ve 39. minutě zhatil Veselý včasným vyběhnutím šanci Sedláčka, míč však vyrazil přímo k Přikrylovi, před kterým stála odkrytá branka – 0:3. O minutu později zkoušel štěstí střelou zpoza šestnáctky aktivní Praks, i tentokrát mířil příliš vysoko. Ve 43. minutě se pěknou individuální akcí prezentoval domácí Prášil, svůj průnik středem hřiště zakončil střelou nad břevno.

V 51. minutě domácí zápas zdramatizovali, když se po centru z levé strany a skrumáži na malém vápně nejlépe zorientoval Prášil a pohotovou dorážkou snížil – 1:3. Třígólové vedení chtěl vzápětí na stranu Rosic strhnout Novák, jeho střela z velkého vápna byla tvrdá, ale mířila přímo do náruče Veselého. Stejným způsobem skončil i pokus Sedláčka z 55. minuty. V 57. minutě se Novák šikovně zbavil ve vápně dvou protihráčů, následně naservíroval míč před prázdnou branku Koláčnému a rosičtí opět vedli o tři góly – 1:4. V 61. minutě utekl po pravé straně Přikryl a přihrávkou pod sebe vybídl ke skórování Koláčného, ten však pálil pouze do tyče. V 65. minutě si oba hráči situaci zopakovali, akorát v obráceném sledu a Přikryl po efektní kličce jednomu z obránců zvýšil střelou do prázdné branky – 1:5. V 73. minutě přihrál Mutina do šance Dobrovodskému, který o kousek minul levou tyč Veselého svatyně. Nejhezčí branka zápasu padla v 85. minutě, kdy se přetažený roh domácích dostal k Malému a ten výstavní ránou do pravé šibenice nedal Zádrapovi žádnou šanci zasáhnout – 2:5. Hned v následující minutě vybojoval Mutina v šestnáctce míč, přihrál ho pod sebe Koláčnému, který se zbavil jednoho z bránících hráčů a uzavřel skóre utkání – 2:6. Koláčný mohl v poslední minutě po centru Kozla z levé strany zkompletovat hattrick, z malého vápna však pálil vysoko nad.

V 1. kole MOL Cupu budou fotbalisté “A” týmu hostit na domácím stadionu divizního nováčka ze Speřic, který v předkole vyřadil po výsledku 3:1 Humpolec. Utkání se hraje ve středu 17. srpna od 17:00.

Kategorie: A tým