Áčko doma dominovalo, nováčka z Frýdlantu porazilo 5:1

Vysoké vítězství zaznamenali ve 2. kole MSFL fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří nováčka soutěže z Frýdlantu nad Ostravicí porazili jednoznačně 5:1.

FC Slovan Rosice – 1. BFK Frýdlant n/O      5:1 (2:0)

Branky: 3. a 37. Sedláček, 54. Selinger, 73. Fila, 90. Kulík – 48. Varadi

ŽK: Kulík – Varadi, Staněk

Rozhodčí: Bělák – Rosický, Julínek

Delegát: Briksa

Diváků: 220

Rosice: Zádrapa – Černý (K) (84. Kršák), Zezula, Buchta, Praks – Koláčný (84. Krejčí), Novák – Přikryl, Selinger (75. Kulík), Sedláček (75. Dobrovodský) – Fila (75. Přerovský)

Frýdlant: Prepsl – Literák, Marek, Staněk, Švrček – Kulhánek (46. Indra), Juříček (66. Hajnoš), Šafner – Varadi (66. Hladík), Velička, Kučera (89. Papík)

Rosičtí měli vynikající nástup do zápasu a po celých 90 minut byly jasně lepším týmem. Ve 3. minutě pronikl po pravé straně do hostující šestnáctky Přikryl, jeho centr vyrazil Prepsl konečky prstů přímo na hlavu Sedláčka a ten otevřel skóre utkání – 1:0. V 7. minutě přihrál Novák před šestnáctku Praksovi, který pálil vedle levé tyče. Ve 13. minutě zakončil Koláčného rohový kop hlavou Zezula, Prepsl míč mířící k pravé tyči chytil. V 15. minutě zakončil povedenou kombinační akcí domácích Přikryl centrem na Filu, kterého zblízka fantastickým zákrokem vychytal Prepsl. Hostující golman se činil i ve 20. minutě, kdy zneškodnil technickou střelu Selingera z hranice velkého vápna. Ve 22. minutě sklepl Novák hlavou centr Buchty na nabíhajícího Sedláčka, jehož střelu k bližší tyči vyrazil Prepsl na roh. Souboj Prepsla s domácími hráči pokračoval ve 24. minutě, kdy efektivním zákrokem vytěsnil na roh přímý kop Koláčného. O minutu později si Koláčný narazil míč se Selingerem, branku však minul. Ve 31. minutě vyvezl od vlastní šestnáctky míč Přikryl, následně přihrál do úniku Koláčnému, toho však opět vychytal Prepsl. Akce rosických pokračovala a o několik vteřin později stál tváří v tvář Prepslovi pro změnu Černý, kapitán domácích ale zblízka přestřelil. V zahazování šancí pokračovali domácí ve 34. minutě, kdy Černý přihrál za obranu Koláčnému, ten sice obešel Prepsla, odkrytou branku však z úhlu minul. Ve 37. minutě přešel Černý na pravé straně přes dva bránící hráče a jeho následnou přihrávku uklidil na zadní tyči do sítě Sedláček2:0. V poslední minutě prvního poločasu mohli jít domácí do třígólového vedení, Koláčného centr ale poslal Novák hlavou pouze do tyče.

Hosté se dostali zpět do zápasu díky rohovému kopu, který krátce po změně stran zužitkoval šikovnou tečí na přední tyči Varadi2:1. V 51. minutě zakončil Praksův centr z levé strany hlavou Přikryl, Prepsl i s pomocí břevna vytěsnil míč na roh. O minutu později přiletěl do hostující šestnáctky pro změnu centr zprava, Černého nabídku ale Fila nevyužil a hlavou zamířil metr vedle levé tyče. V 53. minutě si Černý akci zopakoval a Selinger přesnou hlavičkou na zadní tyči vrátil rosickým dvougólové vedení – 3:1. V 57. minutě rozehráli domácí roh nakrátko, Selinger následně vybídl ke skórování Nováka, ten však hlavou minul odkrytou branku. V 70. minutě zakončil akci Sedláčka s Koláčným technickou střelou Fila, jeho pokus skončil i díky drobné tyči těsně nad břevnem. Další pěknou akci předvedli rosičtí v 73. minutě, kdy Kolačného přihrávku před prázdnou branku proměnil Fila4:1. V 80. minutě prošel Černý od pravé autové čáry až před Prepsla, zblízka jej však nepropálil. V poslední minutě přihrál Přikryl z levé strany před branku nabíhajícímu Kulíkovi, který střelou do odkryté branky uzavřel skóre utkání – 5:1. To mohl ve prospěch domácích navýšit v nastaveném čase ještě střídající Krejčí, po přihrávce Dobrovoského ale ve stoprocentní šanci přestřelil.

Ve středu se v rámci 1. kola MOL Cupu představí fotbalisté “A” týmu na hřišti divizního nováčka ze Speřic. Utkání se hraje od 17:00.

Kategorie: A tým