I druhé jihomoravské derby “A” tým zvládl, Blansko porazil 3:0

Druhé jihomoravské derby během pěti dnů sehráli fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří po výhře 3:0 nad Znojmem porazili stejným výsledkem i Blansko.

FC Slovan Rosice – FK Blansko      3:0 (0:0)

Branky: 58. Praks, 64. Kulík, 68. (PK) Drbal

ŽK: Buchta, Sedláček, Novák, Praks – Blažík, Dano, Thon

Rozhodčí: Kolář – Denev, Nápravník

Delegát: Hulcký

Diváků: 280

Rosice: Zádrapa – Černý (K) (84. Král), Buchta, Drbal, Praks – Novák – Koláčný, Selinger (57. Dobrovodský), Kulík (74. Krejčí), Sedláček (74. Kršák) – Přerovský (57. Fila)

Blansko: Kalina – Chyla (85. Rajčinec), Blažík (85. Psota), Smrčka (K), Kamenský (65. Černý) – Thon, Feik, Holman (65. Abdellaoui), Dano, Tulajdan (72. Crhan) – Kapur

Ve 13. minutě mohli jít hosté do vedení, když Buchta fauloval v šestnáctce novou posilu blanenských Thona a sudí Kolář nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Kapur, Zádrapa v brance Slovanu však fantastickým zákrokem změnu skóre nepřipustil. V 19. minutě mohlo naopak udeřit na druhé straně, když Selingerovu střelu mířící pod břevno vytěsnil Kalina konečky prstů na roh. O minutu později se v nebezpečné příležitosti ocitl Thon, ve skórování mu na poslední chvíli obětavým zákrokem zabránil Buchta. Ve 22. minutě pálil Praks po přihrávce Selingera pouze do náruče Kaliny. Ve 26. minutě hlavičkoval Smrčka po rohovém kopu Holmana přímo doprostřed branky, kde stál připravený Zádrapa. Ještě v téže minutě se povedenou střelou z hranice velkého vápna prezentoval Selinger, hostující brankář ale jeho technický pokus vyrazil. Ve 39. minutě odcentroval z levé strany Praks, Novákovu hlavičku Kalina kryl. Bez větších problémů si vedl ve 42. minutě na druhé straně i Zádrapa, který zneškodnil střelu Thona z 20 metrů.

Rosickým vyšel nástup do druhého poločasu. Ve 47. minutě zakončil akci Selingera se Sedláčkem střelou do boční sítě Přerovský. V 57. minutě vybojoval Dobrovodský ztracený míč, ten se následně po přihrávkách Koláčného a Kulíka dostal k Praksovi, který sám před Kalinou nedal hostujícímu brankáři šanci zasáhnout a střelou pod břevno poslal Rosice do vedení – 1:0. V 61. minutě se po rohovém kopu blanenských odrazil míč k Holmanovi, ten však z dobré pozice vysoko přestřelil. O dvě minuty později přešel Dobrovodský přes jednoho z bránících hráčů až před Kalinu, blanenský gólman ale svůj tým vynikajícím zákrokem podržel. Minutu na to se v hostující šestnáctce šikovně uvolnil Kulík a následně přesnou střelou k levé tyči zvýšil vedení Slovanu – 2:0. Povedenou pasáž zakončili domácí v 67. minutě, kdy byl v šestnáctce faulovaný Sedláček a nařízenou penaltu Drbal s přehledem proměnil – 3:0. Vylepšit vedení rosických mohl v 87. minutě aktivní Dobrovodský, jeho hlavičku po centru Prakse ale vyrazil Kalina konečky prstů na roh.

Anglický týden zakončí fotbalisté “A” týmu tuto sobotu na půdě nováčka z Vítkovic. Výkop utkání je v 16:00.

Kategorie: A tým