“A” tým veze z Vítkovic tři body za výhru 4:1

Třetí výhru v řadě zaznamenali fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří na půdě nováčka z Vítkovic zaslouženě zvítězili 4:1 a minimálně do neděle jim bude patřit 1. místo v tabulce MSFL.

MFK Vítkovice – FC Slovan Rosice       1:4 (0:2)

Branky: 2. a 51. Fila, 16. Koláčný, 82. Drbal

ŽK: Raab, Motyčka, Richtár – Novák

Rozhodčí: Kostelník – Řezníček, Šimoník

Delegát: Křižák

Diváků: 135

Vítkovice: Květoň – Němec, Hrušovský, Tamajka, Zouhar – Vrbka, Motyčka (K), Pecuch (73. Tkáč), Žák (79. Jelen), Richtár (83. Cacek) – Raab

Rosice: Zádrapa – Černý (K), Kulík, Drbal, Praks – Koláčný (85. Mutina (87. Král)), Novák – Dobrovodský (71. Kršák), Selinger, Sedláček (71. Přerovský) – Fila

Rosickým vyšel vstup do utkání, když na konci 1. minuty prodloužil Novák hlavou aut Černého na nabíhajícího Filu a ten zblízka otevřel skóre – 0:1. Ve 12. minutě prošel Dobrovodský s míčem až před domácí šestnácku, odkud zamířil nad branku. Ve 14. minutě se po centru zprava ocitl sám před Květoněm Praks, domácího brankáře však nepřekonal. O další dvě minuty později obral Koláčný o míč jednoho z domácích obránců, dalšího obešel a přesnou střelou k levé tyči navýšil vedení Slovanu – 0:2. Ve 21. minutě odvrátila vítkovická obrana centr Sedláčka přímo ke Koláčnému, jehož dorážce zabránil v cestě do sítě jeden z bránících hráčů Vítkovic. Domácí vyslali první střelu na Zádrapu ve 35. minutě, Raabův pokus byl tvrdý, ale nepřesný. Ve 40. minutě přihrál Sedláček na šestnáctku Filovi, který z voleje těsně přestřelil. Podobně si v zakončení vedl i Koláčný v nastavení prvního poločasu.

Vítkovičtí se vrátili do zápasu krátce po změně stran, kdy Raab zužitkoval vynikající přihrávku mezi obránce a sám před Zádrapou se nemýlil – 2:1. O možné drama se domácí sami připravili v 51. minutě další hrubou chybou, když Fila vystihl malou domů jednoho z obránců, obešel Květoně a střelou do prázdné branky vrátil hostům dvougólové vedení – 1:3. V 54. minutě mohl Fila zkompletovat hattrick, po rohu Koláčného ale hlavičkoval vedle. V 63. minutě se povedenou střelou zpoza šestnáctky prezentoval domácí Pecuch, jeho pokus skončil těsně nad břevnem. V 65. minutě se po centru Černého dostal k zakončení Koláčný, i on však branku přestřelil. O minutu později pálil ten samý hráč po přihrávce Fily pro změnu vedle. Ještě jednu možnost k hattricku měl v 73. minutě Fila, po centru Kršáka ale Květoňovu branku přestřelil. V 82. minutě zahrávali rosičtí přímý kop, míč z kopačky Černého přihrál Novák hlavou Drbalovi a ten hlavičkou do protipohybu Květoně pečetil výhru Slovanu – 1:4. V předposlední minutě zápasu hlavičkoval Motyčka po rohovém kopu nad. A když gólem neskončila ani šance Přerovského po vynikajícím pasu Krále ze druhé minuty nastavení, skončilo utkání hrané před vynikajícími fanoušky Vítkovic i Rosic výhrou hostů 4:1.

Za týden hrají fotbalisté “A” týmu opět venku, konkrétně v Kunovicích, kde se v neděli od 10:15 utkají s béčkem Slovácka.

Kategorie: A tým