Rosice – Kozlovice: V úmorném vedru se střelci neprosadili

V prvním domácím mistrovském utkání se diváci branky nedočkali a tak si po remíze 0:0 připsaly oba týmy jeden bod.

FC Slovan Rosice – FK Kozlovice     0:0

ŽK: 74. Huška – 53. Kadlec

Rozhodčí: Jahoda – Ságl, Král

Diváci: 180

Rosice: Zádrapa – Rybníček, Selinger, Huška, Drbal – Fojtík, Lang, Havlásek (65. Moučka), Chlup – Přichystal (76. Pecha), Malata (K)

Kozlovice: Kadlec – Janoštík (57. Galetka), Král (K), Heger, Sikora, Kaďorek, Schlehr (90. Axamit), Žůrek (70. Ferko), Střelec, Tomčík, Dostál

Nepříliš pohledné utkání s řadou nepřesností v přihrávkách, zejména u domácího mužstva, ve kterém oba soupeři neproměnili žádnou z minima vyložených brankových příležitostí, skončilo bezbrankovou remízou. Od úvodu utkání předváděla obě mužstva opatrnou hru odvíjející se mezi 16. O první vzrušení ve hře se v 15´ postaral domácí Chlup, když z hranice 16 uvolnil z levé strany nabíhajícího Přichystala, který však pouze nastřelil Kadlece v brance hostí. Po  následném protiútoku hostí zasáhl obdobným způsobem domácí Zádrapa proti nebezpečné střele Kaďorka zevnitř 16. Ve 29´ se z levé strany tlačil do 16 hostí Přichystal, tísněn stoperem však vystřelil z 15 m nad branku. Ve 32´ vysunul za obranu hostí Havlásek Fojtíka, který zakončil útok z pravé strany 16 velmi nepřesnou střelou . Ve 36´ nedosáhl na přízemní centr Chlupa na hranici malého vápna dobíhající Přichystal. Ke konci poločasu o sobě dali opět vědět i hosté. Nejprve ve 40´ potáhl míč až k brankové čáře Slovanu Žůrek, který ale svojí zpětnou přihrávkou do 16 nenašel žádného ze spoluhráčů. Otevřít skóre zápasu mohli hráči Kozlovic ve 44´. Domácí Drbal prohrál souboj u rohového praporku a po následném centru hostí do 16 trefil Janoštík z 8 m pouze břevno branky domácích. Druhý poločas již mnoho vzrušení nepřinesl, přesto si mohli domácí zajistit plný bodový zisk. V 62´ si ve skrumáži v 16 hostí hledal výhodnou střeleckou pozici Malata. Jeho tvrdou střelu z 10 m však Kadlec vyrazil a poradil si i s následující dorážkou z hlavy Havláska. Další šance měl Slovan až v samém závěru utkání. V 85´ zahrál Malata přímý kop výhodné pozice z 20 m pouze do zdi. Podobnou příležitost v poslední minutě zápasu potom řešili hráči Slovanu rozehráním signálu, se kterým si obrana Kozlovic poradila.

Kategorie: A tým