“A” tým pokračuje ve spanilé jízdě, na Slovácku zvítězil 2:1

Počtvrté v řadě dokázali fotbalisté “A” týmu Slovanu zvítězit, když v Kunovicích porazili béčko Slovácka 2:1 a navýšili tak svůj náskok na 2. místě na 6 bodů.

1.FC Slovácko “B” – FC Slovan Rosice       1:2 (0:1)

Branky: 90. (PK) Juroška – 40. Koláčný, 58. Fila

ŽK: Kočí, Šašinka, Velecký – Fila, Novák, Přerovský

ČK: 61. Praks (Rosice)

Rozhodčí: Drozdy – Ogrodník, Tomanec

Delegát: Káňa

Diváků: 115

Slovácko: Borek – Bartoš, Kočí (46. Velecký), Břečka, Merdovič (63. Porč) – Pernica, Kudela (78. Šlechta), Aldin (70. Koryčan), Polášek (K), Juroška – Šašinka

Rosice: Drobek – Černý (K), Zezula, Drbal, Praks – Kulík, Novák (87. Kotásek) – Dobrovodský (58. Přerovský), Koláčný (58. Selinger), Sedláček (58. Kršák) – Fila (62. Buchta)

V 7. minutě mohli jít rosičtí do vedení, Drbal ale po rohovém kopu Koláčného a drobné teči Kulíka zamířil pouze do tyče. Domácí poprvé vážněji zahrozili v 19. minutě, kdy Juroška hlavičkoval po rohovém kopu vedle. Mnohem nebezpečněji vypadala situace z 21. minuty, kdy se k odraženému míči dostal Aldin a jeho povedená střela z 22 metrů se otřela o břevno Drobkovy svatyně. Ve 34. minutě vybojovali hosté na polovině hřiště míč, Dobrovodský si jej následně narazil s Koláčným, sám před Borkem ale pálil z úhlu vedle. Ve 40. minutě zahrávali rosičtí přímý kop z nebezpečné pozice, tvrdou střelu Černého Borek zlikvidoval. Krátce na to byl na šestnáctce Slovácka faulovaný Zezula a následný přímý kop poslal Koláčný s pomocí břevna do levé šibenice – 0:1. V nastavení prvního poločasu se po centru z levé strany dostal k zakončení Merdovič, Drobek však předvedl důležitý zákrok a jeho hlavičkový pokus vytěsnil konečky prstů na roh.

V 58. minutě se na pravé straně šikovně uvolnil Dobrovodský a jeho následnou přihrávku dostal nadvakrát za záda Borka Fila0:2. Komplikace pro hosty přišla v 61. minutě, kdy byl po faulu na polovině hřiště vyloučený Praks. Domácí následně rosické zatlačili, do šancí je však pozorná obrana Slovanu pouštěla pouze sporadicky. V 78. minutě si na centr mezi stopery naběhl Juroška, s jeho hlavičkou ale Drobek příliš starostí neměl. V 86. minutě se k zakončení dostal střídající Šlechta, jeho pokus z úhlu skončil vedle pravé tyče. Ten samý hráč hlavičkoval v 89. minutě po centru zprava pro změnu vedle levé tyče. V poslední minutě zápasu byl v šestnáctce faulovaný Pernica a nabídnutou penaltu Juroška s přehledem proměnil – 1:2. Na vyrovnání měli domácí minimum času, přesto se na konci prodloužení dostal k zakončení Juroška, branku však o několik metrů přestřelil.

Ve středu hostí fotbalisté “A” týmu na domácím stadionu prvoligovou Zbrojovku Brno. Začátek 2. kola MOL Cupu je v 16:30.

MOL Cup (Zbrojovka)

Kategorie: A tým