V souboji prvního s druhým porazila Kroměříž Rosice 2:1

Kvalitní fotbalovou podívanou nabídlo utkání druhých Rosic s vedoucí Kroměříží, která byla narozdíl od domácích efektivnější v zakončení a díky dvěma slepeným gólům střídajícího Chwaszcze zvítězila 2:1.

FC Slovan Rosice – SK HS Kroměříž       1:2 (0:0)

Branky: 48. Drbal – 70. a 78. Chwaszcz

ŽK: Novák – Matoušek, Cupák, Houser

Rozhodčí: Řezníček – Ehrenberger, Silný

Delegát: Peřinka

Diváků: 315

Rosice: Zádrapa – Černý (K), Zezula, Drbal (87. Kozel), Buchta – Kulík, Novák – Sedláček (76. Kotásek), Koláčný (80. Dobrovodský), Selinger (80. Krejčí) – Přerovský

Kroměříž: Dostál – Vyhlíd, Zavadil, Tiahlo, Jeleček – Mlčoch (76. Červenka), Matoušek (K), Houser, Cupák, Sedlák (76. Plecitý) – Votava (64. Chwaszcz)

Úvodní dvacetiminutovka zápasu vážnější šanci nabídla. Rosičtí sice zahrávali několik standardních situací, pozorná defenziva hostů je ale do zakončení nepustila. Ve 23. minutě se k exekuci přímého kopu z nebezpečné pozice postavil Jeleček, jeho střelu mířící pod břevno vytěsnil Zádrapa na roh. Ve 31. minutě se po centru Koláčného dostal k zakončení Buchta, z 10 metrů však pálil pouze do tyče. Krátce na to byl v hostující šestnáctce faulovaný Sedláček, penalta se ovšem nepískala. Ve 34. minutě propadl na druhé straně centr zprava až k Tiahlovi, který zblízka na zadní tyči těsně přestřelil. Ve 40. minutě zkoušel nadvakrát střelecké štěstí Koláčný, jeho první pokus obrana Kroměříže zblokovala, následně zamířil záložník Slovanu vedle. V poslední minutě první půle nastřelili brankovou konstrukci i hosté, konkrétně Votava, který z hranice šestnáctky orazítkoval břevno.

Rosickým vyšel nástup do druhého poločasu. Ve 46. minutě zakončil Přerovský centr Kulíka hlavou vedle levé tyče. O minutu později se k zakončení hlavou dostal opět Přerovský, Dostál však předvedl fantastický zákrok a konečky prstů vytěsnil míč na roh. Ten posadil Přerovský přímo na prsa Drbala, který na přední tyči překonal Dostála – 1:0. V 52. minutě pronikl do šestnáctky Slovanu Votava, jeho technickou střelu Zádrapa chytil. V 62. minutě se po závaru v pokutovém území kroměřížských dostal k zakončení Sedláček, zblízka ale Dostála nepropálil. V 66. minutě mohl po přihrávce Koláčného navýšit vedení domácích Černý, jeho povedenou střelu mířící k pravé tyči zneškodnil dalším výborným zákrokem Dostál. O dvě minuty později skončila zblokovaná střela Housera v boční síty Zádrapovy branky. V 70. minutě se dočkali hosté vyrovnání, když přímý kop Sedláka usměrnil hlavou přesně k pravé tyči Chwaszcz1:1. V 78. minutě chytil Dostál střelu Černého, následně rychle vykopl na Chwaszcze, který byl u míče dříve jak vyběhnuvší Zádrapa a střelou podél něj otočil skóre utkání – 1:2. Domácí nesložili zbraně a v 82. minutě byli blízko k vyrovnání, kdy Zezulovu zblokovanou dorážku po centru Přerovského vyhlavičkoval z branky jeden z obránců. Krátce na to stáhl Tiahlo k zemi Přerovského, ani tento zákrok sudí jako penaltový neposoudil. Celou situaci zakončil střelou v pádu nad břevno Kotásek. Hlavička Krejčího po centru Přerovského z 86. minuty postrádala větší přesnost i razanci. V 88. minutě se po necelé minutě strávené na hřišti dostal k zakončení z dobré pozice Kozel, jeho střelu mířící k levé tyči ale Dostál kryl. Závěr utkání přinesl ještě několik příležitostí v podání rosických, střela Buchty, šance Přerovského ani pokus Kotáska však mezi třemi tyčemi neskončili.

Příští neděli se fotbalisté “A” týmu Slovanu představí na hřišti Velkého Meziříčí, které nabralo v posledních zápasech skvělou formu. Výkop utkání je v 10:15.

Kategorie: A tým