V souboji Slovanů byl úspěšnější ten rosický

První domácí vítězství v nové sezóně si připsali hráči Slovanu, když porazili 3:1 Slovan Havlíčkův Brod. Hlavním strůjcem úspěchu byl kapitán Petr Malata, který dvě branky dal a u jedné asistoval.

FC Slovan Rosice – Slovan Havlíčkův Brod     3:1 (2:0)

Branky: 31. a 47. Malata, 16. Moučka – 67. Němec

ŽK: 59. Malata, 75. Makiš – 0

ČK: 0 – 90. Soukal

Rozhodčí: Křenek – Hlubinka, Denev

Diváci: 210

Rosice: Zádrapa – Vítámvás (80. Rybníček), Selinger, Havlásek, Drbal – Moučka, Dvořák, Huška (62. Lang), Makiš (74. Těžký) – Přichystal, Malata (K)

Havlíčkův Brod: Soukal – Polívka, Kavka (K), Křivka, Báča – Štědrý, Hejkal (85. Svoboda), Henek, Plichta (67. Němec), Konvalina (55. Tuhý) – Prchal

Díky převaze v téměř třech čtvrtinách hrací doby, především pak po celý 1. poločas, kdy hosty téměř k ničemu nepustili, a střelecké chuti kapitána Petra Malaty, který se podílel na všech třech brankách, porazil domácí Slovan svého jmenovce z Havlíčkova Brodu přesvědčivým výsledkem. Již od úvodních minut utkání si domácí Slovan kombinační hrou získával územní převahu a hra se odvíjela především na polovině hostí. V 16´ zablokoval Huška rozehrávku hostí před jejich 16, míč přihrál Malatovi, jehož tvrdá střela se odrazila od břevna a míč směřující od brankové čáry zpět do pole dorazil hlavou do branky Moučka1:0. Ve 23´ vysunul z poloviny hřiště Huška Moučku, který postupoval po pravé straně do 16 hostí, jeho zpětná přihrávka před branku nabíhajícímu Přichystalovi ale neprošla přes vracející se stopery hostí. Ve 31´ zakončil Malata kombinaci s Přichystalem na levé straně 16 hostí přesnou střelou z 18 m k levé tyči branky Havlíčkova Brodu – 2:0. Opět zvýšit skóre mohli domácí ve 34´, když centr z pravé strany do středu hřiště prodloužil Malata hlavou dále doleva a Makiš pěkným lobem přes Soukala trefil břevno branky hostí. Ve 42´ podnikl samostatnou akci středem hřiště domácí Dvořák, jeho přesnou střelu k levé tyči ale vytlačil Soukal konečky prstů mimo branku.

Utkání rozhodli rosičtí hráči hned v úvodu 2. poločasu. Ve 47´ si na hranici 16 hostí několikrát přihráli Malata s Huškou a Malata další přesnou střelou z 18 m k levé tyči vstřelil svoji druhou branku v utkání – 3:0. A v 50´ mohl vstřelit i třetí, když po dlouhém nákopu z vlastní poloviny vystřelil z 20 m z otočky těsně vedle pravé tyče. V 52´ se do první nebezpečné akce dostali hosté. Havlásek rozehrával od vlastní 16 doleva na Makiše, hosté přihrávku vystihli, následující rychlý protiútok ale zakončil z hranice 16 Plichta střelou směřující vysoko nad branku. V 67´ již další chybu domácích v rozehrávce před vlastní 16 hosté potrestali a Němec, který nebyl na hřišti snad ani celou minutu, opakovanou střelou snížil – 3:1. Od tohoto okamžiku se obraz hry změnil a hosté postupně získávali převahu. V 86´ podržel domácí výborným zákrokem Zádrapa, když vyrazil střelu Kavky z hranice 16 směřující do horního levého rohu branky. Po této střele následoval “závar” v 16 domácích, kdy rosická obrana zblokovala dvě další nebezpečná zakončení hostů z bezprostřední blízkosti branky. Na závěr zápasu postupoval v 90´ z pravé strany k brance Brodu Malata, při kličce vyběhnuvšímu Soukalovi jej však brankář hostí fauloval, za což byl následně vyloučen.

Příští týden čeká fotbalisty Slovanu náročný program, když nejprve ve středu (2.9. v 17:00) budou ve 2. kole Poháru FAČR hostit prvoligovou Sigmu Olomouc a v sobotu (5.9. v 16:30) pak zajíždějí v rámci 5. kola divize “D” do Uherského Brodu.

Kategorie: A tým