Áčko doma znovu nebodovalo, tentokrát si body odvezl Hlučín

Zápas dvou rozdílných poločasů nabídl duel druhých Rosic se třetím Hlučínem. Hostům patřila první půle, ve které se ujali vedení 1:0. Rosičtí po přestávce hru zlepšily a zaslouženě srovnaly, deset minut před koncem však vystřelil hlučínským výhru střídající Moučka. Fotbalisté “A” týmu Slovanu tak doma nebodovali potřetí za sebou a druhé místo v tabulce MSFL přenechali právě Hlučínu.

FC Slovan Rosice – FC Hlučín       1:2 (0:1)

Branky: 63. Koláčný – 34. Zajíček, 81. Moučka

ŽK: 0 – Mládek, Praus, Plesník, Tomšů, Moučka

Rozhodčí: Silný – Vejtasa, Grečmal

Delegát: Fridrichovský

Diváků: 230

Rosice: Zádrapa – Černý (K), Zezula, Krejčí (86. Fila), Praks (86. Kozel) – Kotásek (53. Dobrovodský), Kulík (53. Přerovský), Buchta, Novák, Sedláček (75. Kršák) – Koláčný

Hlučín: Lapeš – Tomšů, Plesník (K), Hasala, Lehnert – Putyera (63. Ptáček), Mládek, Praus (90. Holzer), Buchvaldek, Zajíček (63. Moučka) – Smékal (73. Šindler)

V 9. minutě se do zakončení z nebezpečné pozice dostal hostující Mládek, jeho křižná střela o metr minula levou tyč. Stejně dopadl i střelecký pokus Smékala z 11. minuty, kdy se hostující útočník šikovně uvolnil na velkém vápně Slovanu, tváří v tvář Zádrapovi ale selhal. Domácí vyslali první střelu na Lapeše v 17. minutě, Koláčného pokus nepostrádal razanci, chyběla mu však přesnost. Ve 28. minutě si navedl míč zleva Zajíček a z 20 metrů vyslal na branku Zádrapy nebezpečnou střelu, ani ta se ale mezi tři tyče nevešla. Ve 31. minutě zakončil Putyera centr z pravé strany hlavou nad břevno. Za svoji aktivitu byli hosté odměněni ve 34. minutě, kdy nenápadná střela Zajíčka zpoza šestnáctky skončila díky nečekanému odskoku za zády Zádrapy – 0:1. Největší šanci prvního poločasu si rosičtí vytvořili ve 43. minutě, kdy se za hostující obranou ocitl Sedláček, pálil však pouze do připraveného Lapeše.

Po změně stran to byli naopak rosičtí, kdo měl více ze hry a z toho pramenily i šance. Vyrovnat se jim podařilo hned z první větší příležitosti, kdy Sedláček přihrál v 63. minutě do velkého vápna Koláčnému a ten střelou do protipohybu nedal Lapešovi šanci zasáhnout – 1:1. V 67. minutě odvrátila hostující obrana roh Koláčného pouze k Praksovi, který z dobré pozice zamířil vedle pravé tyče. Znovu k zakončení se Praks dostal v 78. minutě, kdy po centru Dobrovodského z pravé strany vysoko přestřelil. V 80. minutě mohlo nečekaně udeřit na druhé straně, kdy se ve velké šanci ocitl Lehnert, branku však minul. O minutu později už ale hosté udeřili, když se po šikovné přihrávce Prause ocitl sám před Zádrapou střídající Moučka a střelou na bližší tyč vrátil Hlučínu vedení – 1:2. Vyrovnat mohli domácí v 85. minutě, kdy se po přihrávce Nováka řítil sám na Lapeše Dobrovodský, hostující brankář jeho přízemní střelu mířící k pravé tyči vynikajícím zákrokem vyrazil na roh. Po něm byl ještě blíž k vyrovnání Praks, jeho hlavička po centru Přerovského však o centimetry minula levou tyč. V 87. minutě mohl definitivně rozhodnout Lehnert, jeho střelu na bližší tyč vyrazil Zádrapa na roh. Zádrapa udržel domácí ve hře o body i v 90. minutě, kdy se před ním po špatné malé domů ocitl Šindler, lobem na brankáře Slovanu ale nevyzrál. Ve třetí minutě nastavení se k zakončení z hranice šestnáctky dostal Přerovský, jeho pokus Lapeš bez větších problémů chytil. A když hostující golman ukrykl do svých rukavic míč i po standardní situaci z 94. minuty, mohli se hosté radovat z těsné výhry 2:1.

V příštím kole zajíždějí fotbalisté “A” týmu do Nového Města na Moravě, kde proti domácí Vrchovině pokusí prodloužit sérii venkovních výher v řadě na číslo pět. Utkání se hraje v sobotu od 14:30.

Kategorie: A tým