“A” tým venku opět naděloval, Vrchovinu porazil 3:0

Vynikající venkovní formu mají na podzim fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří zvítězili v Novém Městě na Moravě jednoznačně 3:0 a připravili tak Vrchovinu o domácí neporazitelnost. O výhře rosických rozhodl hattrickem Daniel Přerovský.

SFK Vrchovina – FC Slovan Rosice       0:3 (0:3)

Branky: 19. (PK), 23. a 45. Přerovský

ŽK: Batelka, Duda, Šmída, Vacek, Bača, Matulka, Nečas, Vašek – Praks, Přerovský

Rozhodčí: Mayer – Rosický, Švehla

Delegát: Beneš

Diváků: 255

Vrchovina: Šmída – Bača, Batelka, Duda (K), Novotný – Vacek, Ráliš (46. Vašek), Nečas, Svoboda (81. Boušek) – Matulka (71. Hlaváč), Šmída (60. Sytař)

Rosice: Zádrapa – Černý (K), Zezula, Buchta, Praks – Kulík, Novák (87. Drbal) – Dobrovodský (79. Kotásek), Koláčný (85. Krejčí), Sedláček (85. Kršák) – Přerovský (79. Fila)

Ve 4. minutě si z levé strany navedl míč do středu hřiště Matulka a z 20 metrů pořádně protáhl Zádrapu v brance Slovanu. Rosice odpověděly v 5. a 12. minutě, Koláčného střela postrádala přesnost, Přerovského pro změnu razanci. V 15. minutě zahrávali domácí přímý kop z nebezpečné pozice, Zádrapa technický pokus Nečase vyrazil. Důležitý moment utkání přišel v 18. minutě, kdy Kulík vystihl špatnou malou domů domácích a při následné kličce Šmídovi byl faulován. Nařízenou penaltu Přerovský s přehledem proměnil – 0:1. Ve 20. minutě zakončil kombinační akci rosických Koláčný přihrávkou na nabíhajícího Prakse, ten však z úhlu Šmídu nepřekonal. O dvě minuty později odcentroval z pravé strany opět Koláčný, Přerovského zakončení skončilo nad břevnem. O poznání lépe si rosický útočník vedl ve 23. minutě, kdy se po pěkné akci a centru Dobrovodského ocitl sám před Šmídou a hlavičkou do protipohybu mu Přerovský nedal šanci zasáhnout – 0:2. Povedenou pasáž zakončili hosté ve 25. minutě, kdy Novák přihrál v šestnáctce pod sebe Praksovi, kterého ale brankář Vrchoviny podruhé v krátké době vychytal. Další pěknou kombinační akci předvedli rosičtí ve 45. minutě, na jejímž konci byla přesná přihrávka Černého na nabíhajícího Přerovského a ten střelou k pravé tyči zkompletoval hattrick – 0:3.

Druhý poločas už takové tempo jako první dějství neměl a víceméně se zápas pouze dohrával. Za zmínku stojí hlavičkový pokus Kulíka z 55. minuty, který však po rohovém kopu Koláčného zamířil vedle levé tyče. Domácí sice drželi ve zbytku utkání míč na svých kopačkách, pozorná defenziva rosických je ale do žádné vážnější šance nepustila.

V dalším kole budou fotbalisté “A” týmu Slovanu hostit nováčka z Hranic. Utkání se hraje netradičně již v pátek 28. října od 14:00.

Kategorie: A tým