Domácí derniéra “A” týmu skončila porážkou 2:0 s Uničovem

V posledním letošním domácím utkání podlehli fotbalisté “A” týmu Slovanu po nepříliš povedeném výkonu naopak výborně hrajícímu Uničovu 2:0. Hosty poslal po hodině hry do vedení Krč a ten samý hráč pak v nastavení přidal definitivní pojistku.

FC Slovan Rosice – SK Uničov       0:2 (0:0)

Branky: 60. a 90+4. Krč

ŽK: 0 – Diblík, Kvapil, Kirschbaum

Rozhodčí: Proske – Kolář, Bělák

Delegát: Vidlák

Diváků: 235

Rosice: Drobek – Černý (K), Zezula, Buchta, Kršák – Kulík (72. Krejčí), Novák – Dobrovodský (60. Kotásek), Sedláček (79. Drbal), Fila (60. Kozel) – Přerovský

Uničov: Kvapil – Diblík, Koutný, Coufal, Vichta (89. Kirschbaum) – Vybíral (73. Saňák), Ambrozek, Svoboda (89. Hausknecht), Sečkář – Komenda (K) (82. Kamas), Krč

V 1. minutě zápasu vystřihl na rohu malého vápna nůžky hostující Svoboda, branku však přestřelil. Ve 4. minutě zahrozili hosté znovu, když rohový kop Ambrozka prodloužil Sečkář a Koutný na zadní tyči hlavičkoval pouze do boční sítě. Domácí vyprodukovali v úvodní patnáctiminutovce dvě střely, pokusy Dobrovodského i Fily ale obrana Uničova zablokovala. V 15. minutě se po centru z levé strany ocitl sám před Drobkem Krč, domácí brankář však hostujícího kanonýra vychytal. V 17. minutě se na druhé straně po standardní situaci dostal do dobré palebné pozice Dobrovodský, míč z jeho kopačky skočil mimo. Mezi tři tyče nezamířil o tři minuty později ani Kulík, který zpoza velkého vápna o metr přestřelil. Minutu na to se po přiťuknutí Svobody zjevil opět sám před Drobkem Krč, i tentokrát se však brankář Slovanu činil a míč vyrazil na roh.

Ve 48. minutě zkusil překvapit Drobka křižnou střelou z úhlu Vybíral, míč proletěl kolem levé tyče. V 60. minutě se po rychlém výkopu Kvapila a vyhraném hlavičkovém souboji Komendy řítil sám na branku Svoboda, namísto zakončení zvolil přihrávku na lépe postaveného Krče a ten střelou do prázdné branky otevřel skóre zápasu – 0:1. Domácím nešla upřít snaha o vyrovnání, pozorná obrana Uničova je však do šancí nepouštěla. Byli to naopak hosté, kdo mohl v 68. minutě po rychlém protiútoku skórovat, Krč ale po přihrávce zprava orazítkoval pouze pravou tyč. V 77. minutě nabil Kozel na střelu Krejčímu, který z 20 metrů přestřelil. V závěru utkání se rosičtí přece jen dostali do tlaku, ze kterého přišla v nastaveném čase největší šance na vyrovnání, Přerovský však sám před Kvapilem minul. Z následného protiútoku hosté přidali definitivní pojistku, když se střelou k levé tyči podruhé prosadil Krč0:2.

V posledním zápase letošního roku se fotbalisté “A” týmu představí v Uherském Brodě. Utkání se hraje již ve čtvrtek od 13:30.

Kategorie: A tým