Na úvod zimní přípravy prohrál “A” tým v Blansku 3:2

Gólově bohaté utkání nabídl úvodní duel fotbalistů “A” týmu Slovanu, kteří se v sobotu dopoledne představili na umělém trávníku v Blansku. V souboji dvou třetiligových týmů se z těsné výhry 3:2 radovali i díky dvěma krásným gólům domácí.

FK Blansko – FC Slovan Rosice       3:2 (1:1)

Branky: 30. Smrčka, 65. Šedivý, 87. Feik – 11. Praks, 69. Fila

Rozhodčí: Slabý – Machorek, Korčák

Diváků: 90

Blansko: Nešetřil – Černý, Zúbek, Šíp – Chloupek, Psota, Rambo, Spáčil, Fiala – Tulajdan, Williams (střídali: Smrčka, Feik, Holman, Dano, Porč, Šedivý, Kubica)

Rosice: Zádrapa – Kotásek (46. Černý), Kršák (46. Zezula), Buchta, Praks (46. Novotný) – Kulík (46. Novák) – Přikryl (58. Mutina), Selinger (46. Koláčný), Sedláček (58. Haminger), Kozel (58. Fila) – Fila (40. Dobrovodský)

V úvodu zápasu měli rosičtí převahu, střela Kozla ze 3. minuty ani zakončení Selingera ze 7. minuty však gólem neskončily. V 10. minutě utekl po pravé straně Přikryl, naservíroval míč do vápna Praksovi, jehož střelu mířící pod břevno vytěsnil Nešetřil konečky prstů na roh. O minutu později už se rosičtí dočkali, když Kršákův přesný centr zakončil Praks hlavou k levé tyči – 0:1. Ve 13. minutě se po akci Kozla dostal k zakončení Sedláček, Nešetřil jeho střelu k tyči kryl. Stejně tak si blanenský golman vedl proti pokusu Fily z 21. minuty. Blanenští si první šanci vypracovali ve 24. minutě a byla gólová, když Tulajdan prošel středem hřiště až před Zádrapu, ten jej však vychytal. O minutu později se po Přikrylově přihrávce ocitl v šanci Kozel, Nešetřila překonal, za něho však zaskočil Zúbek a míč mířící k pravé tyči vykopl. Ve 30. minutě se po akci domácích dostal míč ke Smrčkovi, který zpoza šestnáctky vymetl pravou šibenici Zádrapovy svatyně – 1:1. Ve 43. minutě přihrál Dobrovodský pod sebe Kozlovi, ten však zblízka zamířil pouze do rukavic Nešetřila.

Druhý poločas byl na šance skromnější, nabídl však tři góly. V 65. minutě se po rohovém kopu domácích nejlépe zorientoval Šedivý a z malého vápna prostřelil Zádrapu – 2:1. Vyrovnat se rosickým podařilo téměr vzápětí, když Haminger přihrál do šestnáctky Filovi a ten chladnokrevně zamířil k pravé tyči – 2:2. V 84. minutě byl na hranici velkého vápna faulovaný Novák, Koláčného přímý kop však skončil nad břevnem. V 87. minutě zahrávali blanenští přímý kop, který zakončil Feik nádhernou hlavičkou do levé šibenice – 3:2. Rosičtí se sice snažili vyrovnat, střelu Dobrovodského z 88. minuty ale Kubica vyrazil a přímý kop Černého z 90. minuty se mezi tři tyče nevešel.

Ve středu se fotbalisté “A” týmu Slovanu utkají s divizním nováčkem z Bohunic. Utkání se hraje od 16:30 v Ivančicích.

DSC00101_u1-2

Kategorie: A tým