Ve druhém přípravném zápase porazilo áčko divizní Bohunice 4:2

Ve středu odpoledne sehráli fotbalisté “A” týmu mužů druhé přípravné utkání, ve kterém se na umělém trávníku v Ivančicích utkali s druhým týmem divize D Tatranem Bohunice. Rosičtí si v průběhu zápasu vypracovali i díky hattricku Štěpána Přikryla čtyřgólové vedení, bohuničtí však krátce před koncem korigovali výsledek dvěma slepenými góly.

FC Slovan Rosice – TJ Tatran Bohunice       4:2 (3:0)

Branky: 13., 20. a 51. Přikryl, 30. Fila – 79. Ševčík, 81. Burčík

Rozhodčí: Marek – Půček, Wencl

Diváků: 50

Rosice: Drobek – Černý (46. Kotásek), Zezula, Buchta (46. Kršák), Novotný (46. Praks) – Novák – Přikryl (46. Dobrovodský (50. Přikryl (70. Kozel))), Koláčný (58. Mutina), Haminger (46. Selinger), Kozel (46. Sedláček) – Fila (46. Přerovský)

Bohunice: Dang – Řeřucha, Král, Krejčí, Kotoun – Petřík, Tipoas, Koreň, Bednář, Pavlíček – Ševčík (střídali: Burčík, Šmerda, Oros, Kotoun)

V 7. minutě zakončil Zezula roh Koláčného hlavou vedle levé tyče. V 9. minutě vrátil Novák přetažený rohový kop zpět před branku, odkud Haminger těsně přestřelil. O minutu později utekl po pravé straně Petřík, Drobek ho však tváří v tvář vychytal. Ve 13. minutě našel Fila přesným centrem na zadní tyč nabíhajícího Přikryla, který se zblízka nemýlil – 1:0. Ve 20. minutě obral Koláčný o míč jednoho z obránců, jeho přihrávku posunul Fila k Přikrylovi a ten podruhé překonal Danga – 2:0. Podobnou akci zopakovali rosičtí ve 30. minutě, kdy Koláčného přihrávku středem hřiště přepustil Haminger na lépe postaveného Filu, který míč chladnokrevně uklidil k pravé tyči - 3:0. Ve 34. minutě se mohl mezi střelce zapsat i Koláčný, zblízka však Danga nepřekonal. Oba hráči si mini souboj zopakovali ve 42. minutě, i tentokrát byl úspěšnější brankář Bohunic. V poslední minutě první půle se po přihrávce Fily ocitl v dobré příležitosti mladý Haminger, pálil ale pouze do jednoho z obránců.

V 51. minutě nabil Koláčný na šestnáctku Praksovi, ten sice pouze orazítkoval pravou tyč, míč se však odrazil k Přikrylovi, pro kterého nebylo těžké zkompletovat hattrick – 4:0. V 65. minutě hlavičkoval Novák po rohu Přerovského metr vedle levé tyče. Bohuničtí byli blízko ke snížení v 70. minutě, kdy Martinek trefil z přímého kopu břevno. V 72. minutě vybojoval Mutina na hranici velkého vápna míč, následně se s ním dostal až před Danga, zblízka jej však nepropálil. V 79. minutě odvrátila obrana Slovanu centr z pravé strany přímo na kopačky Ševčíka, který pohotovou střelou k levé tyči snížil – 4:1. Krátce na to chybovala rosická obrana podruhé, když se za ni dostal Burčík a útočník Tatranu prokázal své střelecké schopnosti – 4:2. V 83. minutě se v gólové příležitosti ocitl Přerovský, akci Sedláčka ale zakončil těsně vedle levé tyče. V 87. minutě přihrál Novák za obranu nabíhajícímu Sedláčkovi, Dang však předvedl výborný zákrok a záložníka Slovanu vychytal.

V sobotu čeká fotbalisty “A” týmu první duel s druholigovým soupeřem, konkrétně se Sigmou Olomouc B. Utkání se hraje v Řepčíně od 10:00.

Kategorie: A tým