O výhře nad béčkem Sigmy rozhodl “A” tým v závěru zápasu

Cenný skalp v podobě výhry nad Sigmou Olomouc B získali v přípravě fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří dobrý výkon korunovali v závěru utkání dvěma góly a desátý tým 2. ligy porazili 2:1.

SK Sigma Olomouc B – FC Slovan Rosice       1:2 (1:0)

Branky: 43. (PK) Vaněček – 81. Kozel, 90. (PK) Přerovský

Rozhodčí: -

Diváků: 50

Olomouc: Stoppen (62. Koutný) – Grečmal, Bednár, David (75. Pavlíček), Galus – Fabiánek (46. Langer), Slaměna (46. Grygar) – Fiala, Kramář, Uriča F. – Vaněček (62. Uriča A.)

Rosice: Drobek (46. Zádrapa) – Černý (K) (46. Kotásek), Kršák, Buchta, Praks – Kulík, Novák – Přikryl (70. Černý), Koláčný (60. Kozel), Novotný (46. Sedláček) – Fila (60. Přerovský)

Ve 3. minutě vyzkoušel Drobkovu pozornost z dálky Kramář, následnou dorážku poslal Vaněček vysoko nad. Rosičtí vyslali první střelu na branku v 10. minutě, Koláčného pokus Stoppen bez problémů kryl. Ve 27. minutě si za hostující obranu naběhl Fiala, střelou z úhlu minul levou tyč. Ve 35. minutě napřáhl z dálky opět Koláčný, míč z jeho kopačky skončil nad břevnem. Ve 41. minutě mohli jít rosičtí do vedení, když se ve vápně šikovně uvolnil Přikryl, Stoppen ale výborným zákrokem Sigmu podržel a při následné dorážce Nováka pomohlo domácímu brankáři břevno. O minutu později přihrál Přikryl na velké vápno Koláčnému, jehož střelu Stoppen vyrazil. Ve 43. minutě byl na druhé straně faulovaný v šestnáctce Kramář a nařízenou penaltu Vaněček s přehledem proměnil – 1:0. Ofenzivní pasáž zakončila šance Novotného ze 44. minuty, který se po přihrávce Fily ocitl sám před Stoppenem, golman Sigmy se opět činil a míč vyrazil na roh.

Ve 47. minutě přihrál Novák do palebné pozice Koláčnému, záložník Slovanu ani na čtvrtý pokus Stoppena nepřekonal. V 54. minutě se po souboji Zádrapy s Kramářem odrazil míč k Uričovi, který tísněný hlavou přestřelil. V 75. minutě si za obranu Slovanu naběhl Kramář, jeho tvrdá střela skončila o několik metrů vedle. V 77. minutě pálil zpoza šestnáctky Černý, Koutný vyrazil míč na roh. Po něm se k zakončení dostal Kozel, jeho tvrdý pokus zblokoval jeden z obránců na další roh. Z něj mohl srovnat Praks, i jeho tečovaná střela ale skončila těsně mimo tři tyče. Vyrovnáním neskončila v 79. minutě ani šance Kršáka, který se po střílené přihrávce Kotáska ocitl sám před prázdnou brankou, zblízka však přestřelil. V 81. minutě se po akci Přerovského dostal míč ke Kozlovi, který zpoza velkého vápna překonal Koutného – 1:1. Otočit výsledek mohli rosičtí v 88. minutě, kdy se v šestnáctce šikovně uvolnil Sedláček, Koutný jej však vychytal. V poslední minutě zápasu byl po faulu na Černého nařízen pokutový kop, který Přerovský zakončil nekompromisní střelou pod břevno – 1:2.

Příští sobotu se fotbalisté “A” týmu představí v Jihlavě, kde se od 11:00 utkají s druholigovým áčkem.

Kategorie: A tým