Jihlava rozhodla o výhře nad “A” týmem v poslední čtvrthodině

Ve čtvrtém přípravném utkání se fotbalisté “A” týmu Slovanu představili na hřišti druholigové Jihlavy, která je v zimní přípravě zatím stoprocentně úspěšná. A zůstává tomu tak i po zápase s Rosicemi, jelikož domácí dvěma brankami z poslední patnáctiminutovky rozhodli o své výhře 2:0.

FC Vysočina Jihlava – FC Slovan Rosice       2:0 (0:0)

Branky: 77. Šancl, 87. Tall

ŽK: 0 – Novák

Rozhodčí: Kylar – Žaloudek, Pfeiffer

Diváků: 80

Jihlava: Jágrik (46. Soukup) – Svoboda (70. Farka), Vedral (K), Gabriel, Peřina (46. Křehlík) – Tureček (70. Franěk), Vítek (60. Šancl) – Křivánek (60. Ogiomade), Selnar (60. Zoubele (65. Shudeiwa)), Fila (60. Záhradnik) – Araujo-Wilson (60. Tall)

Rosice: Zádrapa – Černý (K), Zezula, Kulík, Praks (46. Kotásek) – Novák – Přikryl (60. Dobrovodský), Koláčný, Sedláček (46. Selinger), Novotný (60. Kozel) – Přerovský (65. Mutina)

Ve 4. minutě se v nebezpečné pozici ocitl domácí Selnar, z rohu malého vápna ale pálil vedle. V 15. minutě se po rohu jihlavských dostal míč k Vítkovi, jehož střela zpoza šestnáctky proletěla kolem levé tyče. Ve 22. minutě utekl po pravé straně Přikryl, míč naservíroval na penaltu Přerovskému, který nejprve pálil do jednoho z obránců a následně metr nad. Ve 25. minutě zakončil Přikryl rychlý protiútok rosických střelou vedle pravé tyče. Ve 33. minutě hlavičkoval Zezula po rohu Přerovského nad břevno. O minutu později vyslal na druhé straně prudkou střelu z 20 metrů Selnar, zamířil však pouze do boční sítě. Ve 40. minutě pronikl do jihlavské šestnáctky Přikryl, zbavil se jednoho z obránců a následně orazítkoval pravou tyč Jágrykovy svatyně. V poslední minutě prvního poločasu se k zakončení dostal opět aktivně hrající Přikryl, z úhlu ale branku minul.

Ve 48. minutě nabídli rosičtí chybnou rozehrávkou tutovku Araujo-Wilsonovi, Zádrapa však hosty podržel a zakončení domácího útočníka vyrazil. V 55. minutě zkoušel štěstí střelou z dálky Vítek, míč z jeho kopačky skončil vysoko nad břevnem. V 70. minutě se po přihrávce Selingera ocitl ve velké šanci Mutina, sám před Soukupem ale zamířil vedle pravé tyče. V 77. minutě se poprvé měnilo skóre, když se po centru z pravé strany odrazil míč ke Šanclovi a talentovaný jihlavský mladík jej snadno dorazil do odkryté branky – 1:0. Nejblíže vyrovnání byli rosičtí v 81. minutě, kdy se po akci Dobrovodského dostal k zakončení Selinger, jeho střelu ale Soukup bez větších problémů kryl. Minutu na to si na centr z levé strany naběhl na druhé straně Tall, míč z prostoru přední tyče poslal vedle levé tyče. Chuť si Tall spravil v 87. minutě, kdy po pěkné akci domácích a přihrávce Zahradníka prostřelil Zádrapu – 2:0. Poslední šance zápasu patřila jihlavským, střelu Zahradníka z 90. minuty ale Zádrapa zlikvidoval.

Příští sobotu se fotbalisté našeho “A” týmu představí v tréninkovém centru Zbrojovky Brno, kde se od 9:00 utkají s jejím divizním béčkem.

Kategorie: A tým