Dorosty změřily síly se Znojmem, rosičtí vyhráli oba zápasy

Po povedeném podzimu zažívají naši dorostenci i úspěšnou zimní přípravu, ve které zatím pouze vítězí. V sobotu se na umělé trávě v Tasovicích utkali s divizními dorosty 1.SC Znojmo, nad kterými starší dorostenci zvítězili 3:1 a mladší 5:1.

Starší dorost:

1.SC Znojmo U18 – FC Slovan Rosice U19      1:3 (0:1)

Branky Rosic: Oborný Jiří, Diviš, Mendel

Sestava: Oborný Jan – Diviš, Proček, Franěk, Novák – Haminger (K), Jelen – Mendel, Al Dury, Liška – Oborný Jiří (střídali: Škubica, Petkovský)

Komentář trenéra: V další přípravném utkání narazil starší dorost na velice kvalitního soupeře ze Znojma, který po celé utkání předváděl slušný kombinační fotbal. Naši hráči měli výborný vstup do zápasu, když se už ve 4. minutě ujali vedení gólem Jirky Oborného. Ve druhém poločase přidaly Rosice další dvě branky a soupeř stačil výsledek pouze korigovat po naší hloupé chybě v obraně. Výhry nad silným soupeřem si ceníme, ale pořád nás čeká spousta práce. Velkým negativem bylo zranění Filipa Pročka po zbytečném dohrání soupeřem. Doufám, že bude v pořádku, protože se rozehrává k neskutečným výkonům přesahujícím naši soutěž.

Mladší dorost:

1.SC Znojmo U16 – FC Slovan Rosice U17      1:5 (1:4)

Branky Rosic: Mutina M. 2, Petkovský 2, vlastní

Sestava: Otáhal – Vladík, Šalovský (K), Červinka, Karásek A. – Řezníček, Klusák – Karásek M., Petkovský, Střecha – Mutina M. (střídali: Haminger, Zákostelecký, Oborný Jan)

Komenřář trenéra: Mladší dorost narazil zatím na nejtěžšího soupeře v přípravě, velice dobrou organizací hry a bojovností mu však nedal žádnou šanci. Velkým pozitivem je souhra útočících hráčů a rychlý přechod do útoku. Za mladší dorost nastoupilo hned několik starších žáků a je skvělé, že se dokáží prosadit i proti takovému soupeři. Výsledek je super, ale je úžasné vidět, jak týmově kluci hrají, jak si na hřišti pomáhají a bojují jeden za druhého. To jak dokáží na hřišti makat Alex, Maty, Štěpán, Honzík, Šalina, bráši a ostatní je velká paráda. To je pro mě osobně ta největší výhra. Obdržený gól byl ale zcela zbytečný a musíme mnohem lépe řešit podobné situace ve vlastním vápně.

811a910d-7e98-42ed-8aa2-c212c08a457d

254e8909-bbbe-43b3-993f-004735827f8a fd878d2e-0e78-4d6b-bf59-85a08ee75ae3

Kategorie: Dorost