Příprava: Rosice přehrály juniorku Zbrojovky Brno 3:0

V předposledním utkání zimní přípravy porazili fotbalisté “A” týmu Slovanu divizní juniorku brněnské Zbrojovky 3:0 a vyhlíží generálku se štikou 2. ligy Vyškovem. Poprvé v přípravě mohl dnes trenér Petr Čuhel nasadit do utkání všechny hráče včetně útočníka Fabiána Matuly.

FC Zbrojovka Brno B – FC Slovan Rosice       0:3 (0:1)

Branky: 13. Koláčný, 54. Sedláček, 64. Přikryl

Rozhodčí: Julínek – Dorotík, Malimánek

Diváků: 70

Zbrojovka: Formánek – Kocůrek, Štěrba, Šmid, Divíšek – Ryšavý, Kohoutek, Adamec, Hlucháň, Vantuch – Sedlák (střídali: Kolář, Gerneš, Konečný, Špelda)

Rosice: Zádrapa (46. Drobek) – Kotásek, Zezula (46. Kršák), Buchta, Černý (K) (46. Praks) – Kulík (46. Novák) – Dobrovodský (46. Přikryl), Selinger (64. Matula), Koláčný (46. Sedláček), Kozel (46. Novotný) – Přerovský (46. Fila)

Ve 4. minutě dostal míč za obranu Kozel, zaváhání domácího golmana ale nevyužil. Ve 13. minutě přihrál Přerovský za obranu Koláčnému a ten otevřel gólový účet zápasu – 0:1. Krátce se po změně stran se po rohovému kopu ocitl v nebezpečné příležitosti Sedláček, z prostoru přední tyče však zakončil těsně vedle. O minutu později orazítkoval po Přikrylově přihrávce spojnici domácí branky Praks. V 54. minutě přihrál Přikryl z pravé strany pod sebe Sedláčkovi a ten zvýšil vedení hostů – 0:2. Minutu na to mohl přidat další branku Fila, jeho střelu ale Špelda vyrazil. V 58. minutě se po špatném odkopu rosických ocitli v šanci domácí, Drobek dobrým zákrokem změnu skóre nepřipustil. V 64. minutě našel Novák průnikovou přihrávkou Přikryla, který přidal svůj čtvrtý přesný zásah v letošním roce – 0:3. Blízko ke gólu byl v 70. minutě i Kršák, po centru Novotného však nastřelil pouze domácího brankáře. V 73. minutě vyslal Sedláček do šance Filu, jeho střelu vyrazil Špelda na roh. V 79. minutě mohli domácí využít špatné rozehrávky rosických, jejich šanci ale opět zlikvidoval Drobek. V 83. minutě se mohl při svém premiérovém startu v dresu Slovanu poprvé prosadit Matula, po centru Novotného však Špeldu nepřekonal. Poslední šance zápasu patřila opět rosickým, když po rohovém kopu z 84. minuty nastřelil Kršák tyč.

Na závěr zimní přípravy se fotbalisté “A” týmu Slovanu utkají s druhým týmem Fortuna národní ligy Vyškovem. Termín utkání je sobota v 11:00 a hrát by se mělo na přírodní trávě v Drnovicích.

Kategorie: A tým