“A” tým prohrál v Hodoníně a propadl se do druhé poloviny tabulky

Po dvou domácím prohrách 1:3 s Vrchovinou a Pelhřimovech dopadlo stejným výsledkem i utkání “A” týmu v Hodoníně. V prvním poločase si domácí vypracovali zasloužené dvougólové vedení, po změně stran sice rosičtí zápas zdramatizovali a byli blízko vyrovnání, v úplném závěru utkání ale Hodonín přidal pojistku v podobě třetí branky.

FK Hodonín – FC Slovan Rosice      3:1 (2:0)

Branky: 12. a 26. (pen) Polách, 89. Petrucha – 59. Malata

ŽK: 51. Novotný, 70. Šefčík, 91. Švrček – 26. Chlup, 42. Malata, 55. Přichystal, 77. Moučka

Rozhodčí: Miko – Drozdy, Miklík

Diváci: 160

Hodonín: Petráš – Maršálek H., Víšek (K), Ševčík, Novotný (52. Maršálek J.) – Reška (77. Petrucha), Polách, Hesek, Šturma – Švrček, Pavlačka (84. Adamec)

Rosice: Zádrapa – Rybníček (46. Havlásek), Selinger, Drbal, Vítámvás – Moučka, Huška, Dvořák, Chlup (46. Makiš) – Přichystal, Malata (K)

První vážnější šanci utkání si ve 12. minutě vypracovali domácí, když Polách dostal až moc volného prostoru, na hranici velkého vápna si vyměnil míč s jedním ze spoluhráčů a přízemní střelou poslal Hodonín do vedení – 1:0. Od této chvíle až do konce první půle udával Hodonín tempo hry a rosičtí se dostávali jen k ojedinělým brejkům, které však nedokázali dotáhnout do úspěšného konce. Druhou branku vstřelili domácí ve 26. minutě, kdy byl po faulu Chlupa uvnitř šestnáctky nařízen pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Polách a s jistotou přidal svoji druhou branku v utkání – 2:0.

V poločase poslal Slovan do hry čerstvého Havláska s Makišem a na jeho hře to bylo znát. Rosičtí zatlačili domácí na jeho polovinu a snažili se o vstřelení kontaktní branky. To se jim podařilo v 59. minutě, kdy Malata zakončil svůj samostatný únik přesnou střelou k levé tyči – 2:1. Slovan i nadále pokračoval v náporu a vyrovnání vyselo na vlásku, když nejprve hlavní rozhodčí odpustil domácím jasnou penaltu za faul na Moučku a v zápětí Moučka nedokázal z malého vápna dopravit míč po centru Makiše do odkryté Petrášovy branky. V samotném závěru zápasu se naopak podařilo vstřelit branku domácímu Petruchovi, který využil otevřené obrany Slovanu a hlavou uzavřel skóre – 3:1

Zastavit propad tabulkou se pokusí hráči Slovanu příští sobotu (26.9.), kdy budou na vlastním stadionu hostit silnou Starou Říši. Utkání začíná v 16:00.

Kategorie: A tým