“A” tým podlehl na úvod jara ostravskému Baníku těsně 1:0

Přestože byli fotbalisté “A” týmu Slovanu po většinu utkání lepším týmem, nedokázali proměnit žádnou ze svých příležitostí a svému tabulkovému sousedovi z Ostravy podlehli těsně 1:0.

FC Slovan Rosice – FC Baník Ostrava B       0:1 (0:1)

Branky: 45. Zálešák

ŽK: Sedláček, Dobrovodský – Látal, Smékal, Jaroň

Rozhodčí: Nápravník – Rosický, Gasnárek

Delegát: Káňa

Diváků: 250

Rosice: Zádrapa – Černý (K), Zezula, Buchta, Praks (67. Kotásek) – Kulík (57. Selinger), Novák – Přikryl, Koláčný (78. Fila), Sedláček (57. Dobrovodský) – Přerovský (67. Matula)

Baník: Letáček – Zálešák, Říha (K), Stoklásek, Michlík (46. Gotsiridse) – Jaroň, Drozd, Reteno Elekana (57. Obuch), Provazník (43. Látal), Charles (79. Halda) – Smékal

První přímou střelu na branku vyslal v 11. minutě domácí Novák, jeho tvrdý pokus Letáček chytil. Podobnou střelou se stejným efektem se ve 14. minutě na opačné straně prezentoval Jaroň. V 17. minutě se po standardní situaci ocitl ve velké šanci Kulík, zblízka ale hostující branku minul. Ve 28. minutě si ve velkém vápně našel odražený míč Koláčný, branku však vysoko přestřelil. Ve 32. minutě byla na konci pěkné kombinační akci domácích přihrávka Přikryla a střela Přerovského, kterou Letáček zneškodnil. Ve 34. minutě vrátil Zálešák před branku přetažený centr a Provazník zblízka trestuhodně netrefil prázdnou branku. Ve 37. minutě pronikl do hostující šestnáctky Černý, přihrávkou před branku našel Nováka, jehož velkou šanci Letáček zneškodnil. Ve 42. minutě se po centru Přikryla ocitl sám před Letáčkem opět Novák, hlavou ovšem zamířil přímo do jeho rukavic. Ještě v téže minutě našel Přikryl před brankou Přerovského, který nastřelil pouze jednoho z obránců. Ve 44. minutě zakončil Přerovský přímý kop Koláčného hlavou vedle levé tyče. V samotném závěru prvního dějství utekl po levé straně Smékal, jeho střelu z úhlu sice Zádrapa vyrazil, na pohotovou dorážku Zálešáka už byl ale krátký – 0:1.

V 52. minutě prošel středem hřiště Sedláček, namísto střely volil přihrávku na nabíhajícího Prakse, ten však z dobré pozice zamířil vysoko nad. V 54. minutě sklepl dlouhý Praksův aut Novák, následná střela Koláčného minula levou tyč. V 56. minutě vyzkoušel Zádrapovu pozornost tvrdou střelou zpoza velkého vápna Jaroň, domácí brankář jeho projektil vyrazil. Rosičtí si s přibývajícím časem vytvořili velký tlak, pozorná obrana Baníku v čele s výborně chytajícím Letáčkem je však do šancí nepouštěla. V 83. minutě se po akci Černého s Přikrylem dostal k zakončení Dobrovodský, zamířil však přímo do brankáře. V 86. minutě podnikli hosté rychlý protiútok, na jehož konci byla střela Smékala a pohotový zákrok Zádrapy. Poslední šanci na vyrovnání měl v 90. minutě Dobrovodský, který si zleva navedl míč, Letáčka ale nepřekonal.

Příští sobotu se fotbalisté “A” týmu představí na půdě nováčka z Frýdlantu nad Ostravicí. Hraje se v sobotu od 14:30.

Kategorie: A tým