“A” tým Slovanu prohrál doma se Starou Říší 1:2

Čtvrtou prohru v řadě a třetí na domácím stadionu si v sobotu připsali rosičtí fotbalisté, když nestačili na Starou Říši, které podlehli těsně 1:2.

FC Slovan Rosice – FSC Stará Říše      1:2 (0:2)

Branky: 51. Malata – 1. Tichánek, 32. Konate

ŽK: 74. Malata, 77. Přichystal, 90. Havlásek – 30. Kadlec, 33. Nahi, 36. Brnický, 80. Konate, 90. Tichánek, 90. Göth

Rozhodčí: Nejedlý – Pfeifer, Nápravník

Diváci: 130

Rosice: Zádrapa – Chlup (46. Fojtík), Selinger, Huška, Vítámvás – Moučka, Havlásek, Lang, Makiš (81. Pecha) – Malata (K), Přichystal

Stará Říše: Břinek – Dvořák, Kadlec, Príborský, Heide – Bidi Lecadouq (66. Pokorný), Nahi, Tichánek (K), Brnický (72. Rygl) – Konate, Vácha (72. Göth)

Cestu za vytouženým a tolik potřebným vítězstvím v dnešním utkání si hráči Slovanu zkomplikovali již v jeho samém úvodu. V 1´ po útoku hostí vedeném po levé straně hřiště a následném centru do 16 odkopl domácí Huška nedůrazně míč pouze před 16 k Tichánkovi a ten pohotovou střelou k pravé tyči branky zajistil hostům brzké vedení – 0:1. Po inkasovaném gólu se domácí pomalu dostávali do zápasu a postupně získávali územní převahu, ovšem bez ohrožení soupeřovy branky. Až ve 28´ zahrával Malata přímý kop z 18 m, zamířil však těsně vedle levé tyče. Ve 32´ ale zcela volný Bidi Lecadouq poslal z vlastní poloviny vysoký míč za obranu Slovanu na Konateho, který pronikl mezi stopery a podél vyběhnuvšího Zádrapy s přehledem zvýšil vedení hostů – 0:2.

Naději na bodový zisk si domácí přiblížili  v 51´, kdy Malata přesnou střelou z přímého kopu z 30 m trefil horní levý roh branky hostí – 1:2. Vyrovnat mohl Slovan již o dvě minuty později po dalším přímém kopu zahrávaném z téměř stejného místa. Tentokrát však Malata zamířil do dolního pravého rohu, Břinek jeho střelu vystihl a míč vyrazil před sebe a následující dorážku obrana hostí zablokovala. Po zvýšené aktivitě domácích v úvodu 2. poločasu se hra postupně vyrovnala, žádné z mužstev si ale nevypracovalo brankovou příležitost. Až v 90´ po centru do 16 hostí prodloužil Huška hlavou míč na Malatu a ten, rovněž hlavou, poslal míč pouze do pravé tyče branky. A tak Slovan i v dalším domácím zápase, ve kterém mu navíc ani nepřálo štěstí, odešel z hřiště s porážkou.

V příštím kole se představí “A” tým Slovanu na půdě nováčka ze Ždírce nad Dobravou. Utkání se hraje v neděli (4.10.) od 15:30.

Kategorie: A tým