Áčku se na jaře výsledkově nedaří, s Hodonínem prohrálo 2:0

I ve druhém jarním mistrovském utkání vyšli fotbalisté “A” týmu Slovanu bodově i gólově naprázdno, když Hodonínu podlehli na domácím stadionu 2:0.

FC Slovan Rosice – FK Hodonín       0:2 (0:0)

Branky: 52. (PK) Dressler, 70. Jáger

ŽK: Kulík – Dressler, Bobčík, Petráš

Rozhodčí: Poláček – Ogrodník, Kostelník

Delegát: Šišma

Diváků: 245

Rosice: Zádrapa – Černý (K) (74. Kršák), Zezula, Buchta, Praks – Novák – Přikryl, Koláčný (60. Sedláček), Selinger (74. Kulík), Fila (60. Dobrovodský) – Přerovský (74. Matula)

Hodonín: Petráš (K) – Kadlec, Dressler, Dunda, Sukup – Pernica (90. Burac), Bohun (83. Raisigl), Glushach, Langer, Jáger (74. Bobčík) – Holek

Rosičtí měli dobrý nástup do zápasu, první šance ale patřila hostům, když v 10. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Bohun přímo do náruče Zádrapy. Ve 14. minutě vyslal Přikryl do úniku Přerovského, kterého nejprve zastavil Petráš a následně i těsný ofsajd. V 19. minutě hlavičkoval Bohun po centru Jágera vedle levé tyče. Domácí mohl poslat ve 25. minutě do vedení Fila, který po centru Přerovského hlavičkoval do břevna, od něj se však míč odrazil na brankovou čáru a ven. Ve 33. minutě pálil po závaru v hostující šestnáctce Koláčný pouze do jednoho z obránců a následná střela Selingera skončila vysoko nad. V nastavení prvního poločasu se po centru zleva ocitl v nebezpečné pozici Holek, Zádrapa byl opět připraven a jeho hlavičku kryl.

V 51. minutě dostali hosté po nastřelené ruce Koláčného výhodu pokutového kopu, kterým Dressler nepohrdl a střelou k levé tyči poslal hosty do vedení – 0:1. Odpovědět mohl v 58. minutě nešťastník Koláčný, zpoza velkého vápna ale pálil vysoko nad. Mnohem nebezpečněji vypadala střela Prakse z 64. minuty, i ta však skončila nad břevnem. V 70. minutě pronikl po levé straně do šestnáctky Slovanu Pernica, míč předložil před branku Jágerovi a ten střelou pod břevno nedal Zádrapovi šanci zasáhnout – 0:2. Domácí se mohli dostal zpátky do zápasu v 77. minutě, kdy se po rohovém kopu dostal k zakončení Zezula, Petráš ovšem předvedl vynikající zákrok a jeho hlavičku vyrazil. O několik vteřin později se v další šanci ocitl střídající Matula, který po centru zleva hlavičkoval vedle. V 88. minutě se Buchta zbavil v šestnáctce jednoho z hostujících obránců, zblízka ale zamířil pouze do boční sítě. V poslední minutě základní hrací doby se po přihrávce Kršáka ocitl sám před Petrášem Matula, ani on však skvěle chytajícího Petráše nepřekonal.

O první jarní body budou fotbalisté “A” týmu bojovat příští sobotu na půdě na jaře zatím stoprocentního Znojma. Utkání se hraje od 15:00.

Kategorie: A tým