Domácí prokletí zlomeno! Áčko porazilo 2:0 Velké Meziříčí

I přes řadu neproměněných šancí zvítězili fotbalisté “A” týmu nad Velkým Meziříčím 2:0 a zaslouženě tak slaví první jarní domácí body. O obě trefy rosických se postaral nejlepší střelec týmu Adam Fila.

FC Slovan Rosice – FC Velké Meziříčí       2:0 (1:0)

Branky: 39. a 59. Fila

ŽK: Kršák, Koláčný – Lokvenc

Rozhodčí: Proske – Ehrenberger, Šafrán

Delegát: Briksa

Diváků: 257

Rosice: Zádrapa – Černý (K) (72. Kotásek), Kršák, Buchta, Praks – Novák – Přikryl (82. Novotný), Koláčný, Selinger (66. Sedláček), Fila (66. Dobrovodský) – Přerovský (72. Matula)

Velké Meziříčí: Lancman – Hron, Puža (K), Mrňa, Bouček (84. Sysel) – Dolejš, Franěk, Karmazín (66. Malata Mir.), Šuta, Lokvenc (66. Partl) – Plichta

Na konci 4. minuty vystřelil z hranice velkého vápna Fila a Lancman měl plné ruce i nohy práce, aby jeho tečovanou střelu vyrazil. Minutu na to se na druhé straně ocitl v šanci Plichta, po přihrávce Dolejše ale pálil vedle. V 8. minutě vybojoval na hostující šestnáctce míč Přerovský, následně však pálil pouze do brankáře. Ve 12. minutě pronikl do vápna Praks, míč naservíroval na hlavu Přerovskému, který ve stoprocentní šanci minul. O dvě minuty později spálil další tutovku Kršák, který po hlavičce Nováka a nepřesvědčivém zákroku Lancmana přestřelil zblízka odkrytou branku. V 17. minutě utekl po pravé straně Přikryl a namísto zakončení zvolil přihrávku, kterou hostující brankář vystihl. Ve 25. minutě měli domácí výhodu přímého kopu, který Přerovský posadil na hlavu Nováka, jehož hlavička skončila vedle levé tyče. Po této akci rosických následoval protiútok hostů, který Zádrapa nejprve vyboxoval k Dolejšovi, aby následně kryl i jeho dorážku. Ve 28. minutě zkoušel střelou zpoza šestnáctky štěstí Fila, branku o metr přestřelil. Ve 39. minutě už se domácí dočkali, když si Přikrylův centr zpracoval Fila a druhým dotykem uklidil míč přesně k pravé tyči – 1:0. Rosičtí si v nastavení první půle vypracovali ještě jednu příležitost, Novák ale po přihrávce Fily vysoko přestřelil.

Ve 47. minutě se v dobré palebné pozici ocitl Selinger, jeho střela z hranice šestnáctky postrádala větší razanci. V 52. minutě se po zblokované střele Fily ocitl sám před Lancmanem Novák, zblízka jej však nepropálil. V 58. minutě si na šestnáctce hostů narazil Přikryl míč se Selingerem, jeho následnou střelu mířící pod břevno vyrazil Lancman na roh. Ten odvrátila obrana Meziříčí ke Koláčnému, který jej obloučkem vrátil na malé vápno, kde stál připravený Fila a pohotově jej uklidil do sítě – 2:0. V 62. minutě podnikli na pravé straně pěknou kombinační akci Černý s Přikrylem, následnou přihrávku přepustil Přerovský na lépe postaveného Koláčného, který ovšem zakončil pouze do Lancmana. O minutu později se po další pěkné akci rosických ocitl v šanci Praks, ani tomu však střela nesedla podle představ a skončila v rukavicích hostujícího golmana. V 75. minutě se na levé straně uvolnil Dobrovodský, míč přihrál na malé vápno Matulovi, který zamířil pouze do boční sítě. V 84. minutě přihrál Sedláček za obranu nabíhajícímu Matulovi, jehož tvrdou střelu z úhlu Lancman vyrazil. V nastaveném čase pronikl Sedláček přes dva bránící hráče až do šestnáctky, jeho přihrávku na Novotného ale hostující obrana na poslední chvíli odvrátila k Praksovi, který minul pravou tyč.

V pátek zajíždějí fotbalisté “A” týmu Slovanu do Otrokovic, kde se od 17:00 utkají s domácími Kvítkovicemi.

Kategorie: A tým