“A” tým se po pěti zápasech raduje z plného bodového zisku

V 10. kole moravskoslezské divize “D” se konečně podařilo rosickým fotbalistům naplno bodovat, když na domácím trávníku porazili po gólech Dvořáka a Malaty Žďár nad Sázavou 2:0.

FC Slovan Rosice – FC ŽĎAS Žďár n/S      2:0 (2:0)

Branky: 12. Dvořák, 30. Malata

ŽK: Drbal, Lang, Huška, Malata, Havlásek, Přichystal – Turek, Bureš

Rozhodčí: Polanský – Lakový, Běhal

Diváci: 120

Rosice: Zádrapa – Vítámvás, Selinger, Huška, Drbal – Havlásek (69. Chlup), Lang, Dvořák, Moučka (28. Makiš) – Přichystal (87. Fojtík), Malata (K)

Žďár: Jícha – Veselý, Berky, Turek, Vomela – Trojánek (66. Jurnečka), Bureš, Mašek, Kunstmüller (75. Ločárek) – Nedvěd, Chmelíček

Slovan konečně prorazil smůlu v domácích zápasech a v dnešním utkání docílil velice důležité vítězství. V zápase, ve kterém měli po většinu času územní převahu hosté, proměnil dvě šance, a protože hráči ŽĎASU svou převahu gólově nezužitkovali a Zádrapu nepřekonali ani z penalty, dotáhl zápas do vítězného konce.

Již od úvodu se začali hráči Žďáru díky lepší kombinační hře tlačit na polovinu domácích. Ale ve 12´ vysunul ze středu hřiště domácí Selinger po pravé straně Havláska. Havlásek pronikl až k brankové čáře, odtud přihrál před branku na nabíhajícího Dvořáka, který akci zakončil přesnou střelou do branky hostí – 1:0. Ve 13´ mohl navýšit vedení Slovanu Huška, kterého našel osamoceného v šestnáctce hostí přesnou přihrávkou Malata. Střelou z vyložené pozice však Huška našel pouze náruč brankáře Žďáru. V 19´ předvedli hosté obdobnou akci jako Slovan před  vedoucí brankou. Tentokrát po levé straně pronikl až k brankové čáře Nedvěd, jeho zpětnou přihrávku před branku ale pozorný Zádrapa zachytil. Ve 23´ po rohu z pravé strany vstřelili hosté branku, po předchozím faulu na Zádrapu ji ale rozhodčí neuznal. Ve 30´ domácí Přichystal odcentroval z pravé strany před pokutovým územím hostí a nehlídaný Malata nádherným volejem z hranice velkého vápna k pravé tyči branky navýšil vedení Slovanu – 2:0.

Další z brejků podnikli Malata s Přichystalem ve 49´. Středem hřiště postupující Malata přihrál doprava do šestnáctky Přichystalovi, jeho zpětná přihrávka do pokutového území na volného Malatu však neprošla přes clonící obranu. V 56´ nařídil rozhodčí po vzdušném souboji v šestnáctce penaltu proti domácím. Na štěstí pro domácí zamířil “exekutor” Turek nad břevno branky. Jak byl hlavní rozhodčí pozorný v 56´, tak v jej v 60´ patrně postihla úplná slepota, když nepotrestal jasný faul na Hušku v pokutovém území hostí. Další šanci neproměnili hosté v 67´, když po rohovém kopu z pravé strany vystřelil zevnitř šestnáctky Berky a míč trefil pouze břevno. Následující protiútok zakončil Lang střelou z 20 m těsně nad branku Žďáru. Berky vyzkoušel pozornost Zádrapy ještě v 72´, brankář však přesnou střelu z 25 m vyrazil mimo branku.

V dalším kole jedou hráči Slovanu do Šumperku. Utkání se hraje v neděli (18.10.) od 15:00.

Kategorie: A tým