“A” tým nedokázal s Přerovem udržet dvougólové vedení

O plný bodový zisk z dnešního zápasu se hráči Slovanu připravili především vlastními chybami. A to jak neproměněním vyložených šancí v prvním poločase, tak i při bránění před oběma obdrženými brankami.

FC Slovan Rosice – 1. FC Viktorie Přerov      2:2 (2:1)

Branky: 26. Drbal, 33. Malata – 45. Bogdaň, 73. Blažkovský

ŽK: Chlup, Drbal – Kyselák, Bogdaň, Václavíček

Rozhodčí: Slabý – Řezníček, Svoboda

Diváci: 130

Rosice: Zádrapa – Drbal, Selinger, Huška, Vítámvás – Chlup, Havlásek, Lang, Dvořák, Makiš (60. Krejčí) – Malata

Přerov: Chvěja – Hrabal, Bogdaň, Hýbner, Kopecký – Kytlica (46. Hrušák), Václavíček, Pavelka (63. Kyselák) – Koutný, Blažkovský, Zaoral (83. Koláček)

Po úvodní vyrovnané pasáži postupně získávali převahu domácí hráči. Poprvé vážněji zahrozili ve 22´, kdy našel Chlup centrem z pravé strany před 16 hostí Malatu, ten zakončil střelou z voleje nad branku Chvěji. Ve 26´ zahrál od levé autové čáry přímý kop Makiš a míč centrovaný k přední tyči, na který Chvěja nedosáhl, usměrnil ve skrumáži hlavou do sítě Drbal1:0. Ve 32´ se na pravé straně 16 hostí uvolnil Chlup, přihrál před branku Malatovi a ten neměl problém trefit z hranice malého vápna podruhé branku – 2:0. Možnost zvýšit vedení měli domácí v 37´, kdy Chlup poslal z vlastní poloviny vysokou přihrávku na Malatu, Chvěja na hranici 16 míč minul a Malata následně trefil pouze tyč odkryté branky. Ještě ve 39´ a 40´ měli domácí možnost zakončit akce, kdy dnes značně nejistému Chvějovi vypadl míč z rukou. Hostující brankář ale vždy svoji předcházející chybu, především díky nedůrazným dorážkám domácích hráčů, napravil. A ve 45´ přišlo ze strany hostí snížení stavu. Při rohu z levé strany neuhlídala domácí obrana na hranici brankoviště nabíhajícího Bogdaně, který měl celkem klid k přesnému zakončení hlavou – 2:1.

Do druhého poločasu vstoupili hosté aktivněji. Začali domácí hráče přehrávat a hra se odvíjela především na polovině Slovanu. Výjimkou byla 54´, kdy domácí zahrávali přímý kop z 25 m. Střela Malaty se ale pouze odrazila od pravé tyče, dobíhající Huška na odražený míč nedosáhl a po následném centru z levé stany hlavičkoval tentýž hráč nad branku. Vyrovnat mohli hosté již v 56´, kdy vyšachovali v 16 stopery domácích včetně brankáře. Blažkovský ale prováhal zakončení do zcela prázdné branky, a jeho opožděnou střelu již stačila obrana zablokovat. Následně rozehraný roh zakončili hosté pěknou střelou Koutného z 18 m, míč skončil v náručí Zádrapy. Srovnání skóre se hosté dočkali v 73´ po sérii chyb domácích. Nejprve na polovině hřiště uklouzl Selinger, při následném rychlém útoku chybovali domácí ještě ve vlastní 16 a umožnili Blažkovskému dopravit míč do sítě – 2:2. V závěru se hosté spokojili s držením nerozhodného výsledku a přes snahu domácích o zisk 3 bodů je do žádné nebezpečnější akce nepustili.

V příštím kole zajíždí “A” tým Slovanu do Polné. Utkání se hraje v neděli (1.11.) od 14:00.

Kategorie: A tým