Potřetí s nulou, “A” tým vyhrál v Blansku 1:0

Přestože odehráli téměř polovinu zápasu v oslabení, dokázali fotbalisté “A” týmu Slovanu zvítězit nad Blanskem 1:0. O výhře Rosic rozhodl svoji sedmou brankou v sezóně Jiří Koláčný.

FK Blansko – FC Slovan Rosice      0:1 (0:1)

Branky: 20. Koláčný

ŽK: Williams, Porč, Rajčinec – Novák

ČK: 53. Kotásek (Rosice)

Rozhodčí: Mayer – Marek, Rosický

Delegát: Boček

Diváků: 200

Blansko: Nešetřil – Chyla, Smrčka (K), Spáčil (83. Černý), Rajčinec (75. Němec) – Williams, Holman (83. Feik), Šedivý, Jaroš (55. Porč), Thon – Tulajdan (55. Kapur)

Rosice: Zádrapa – Kotásek, Zezula, Buchta, Praks – Kršák, Novák – Černý (K), Koláčný (73. Selinger), Sedláček (90. Novotný) – Přerovský (65. Dobrovodský)

V 11. minutě zakončil Přerovského rohový kop hlavou Novák, Nešetřil míč mířící k levé tyči chytil. Ve 13. minutě rozehrál Buchta rychle přímý kop a nechybělo moc a jeho chytrý pokus mohl poslat rosické do vedení, pozorný Nešetřil ale dokázal míč mířící pod břevno vytěsnit konečky prstů na roh. Minutu na to odcentroval z pravé strany Kotásek a na zadní tyči zakončil střelou z voleje Přerovský, Nešetřil domácí opět podržel a míč vyrazil na roh. Ve 20. minutě ukořistil na polovině hřiště míč Sedláček, před šestnáctkou jej přihrál doleva Koláčnému, který křižnou střelou k pravé tyči otevřel skóre utkání – 0:1. Ve 28. minutě mohli využít chyby v rozehrávce i blanenští, Williamsova střela se ale mezi tři tyče nevešla. Ve 43. minutě byli hosté blízko druhému gólu, když Černý pronikl s míčem až do šestnáctky, jeho přihrávku odvrátil jeden z obránců přímo ke kopačkám Přerovského, toho však i napodruhé vychytal Nešetřil.

Ráz druhého poločasu určila 54. minuta, ve které fauloval Kotásek před šestnáctkou Thona a z ruky sudího Mayera viděl červenou kartu. Následný přímý kop Holmana skončil těsně nad břevnem Zádrapovy branky. V 60. minutě sklepl Thon míč střídajícímu Porčovi, jehož přízemní střelu Zádrapa bez větších problémů kryl. Mnohem více zaměstnal brankáře Slovanu tvrdý pokus Spáčila z 62. minuty, i s ním si ale Zádrapa nadvakrát poradil. Povedenou pasáž blanenských zakončila střela kapitána Smrčky z 63. minuty, která skončila metr nad. V 75. minutě měl na kopačce vyrovnání Williams, jeho dorážku ovšem vykopl na brankové čáře Zezula. Blízko k dělbě bodů byli domácí ještě v 90. minutě, střídající Černý ale hlavičkoval po centru z pravé strany těsně vedle.

Anglický týden zakončí fotbalisté “A” týmu v sobotu v Hranicích. Výkop utkání je v 17:30.

Kategorie: A tým