“A” tým Slovanu vstoupí do jarní sezony s novým trenérem

Do zimní přípravy vstoupí hráči rosického Slovanu pod vedením nového trenéra, kterým se stal Michal Kugler. Ve funkci tak nahradí Daniela Břežného, který u týmu po podzimu skončil.

Michal Kugler působil naposledy v konkurenčním Blansku, se kterým obsadil po podzimní části velmi slušné 6. místo. “Michal je přesně typ trenéra, kterého Rosice v současnosti potřebují. Má zkušenosti s bojem o záchranu a my o ni hrajeme,” řekl na adresu nového trenéra ředitel klubu Petr Čejka. Narážel tak na Kuglerovo předchozí trenérské angažmá v Blansku, během kterého se mu podařilo v sezóně 2014/15 udržet tým v divizi. To však není zdaleka jediný důvod, proč do Rosic přichází. “Je to velmi pracovitý a náročný trenér a to stejné očekává i od svých hráčů. Na druhou stranu s nimi udržuje nadstandartní vztahy. Má vynikající přehled o soupeřích. Na každý tým je do detailu připravený, včetně všech jeho hráčů,” pokračoval Čejka. Kugler je známý rovněž tím, že si s sebou dokáže přivést posily. “To je další z důvodu jeho angažování. Hráči mu věří a jdou za ním. Čeká nás těžké jaro, ale jsem přesvědčený, že s dobrým koncem,” věří ředitel Slovanu.

U týmu po dvou letech skončil i asistent a dlouholetý hráč Slovanu Petr Gamba. V jeho funkci ho nahradí právě Petr Čejka. V realizačním týmu tak zůstává pouze vedoucí mužstva Miroslav Bílek.

Mimo změn v realizačním týmu přijdou změny i v hráčském kádru. “Stávající kádr má svoji kvalitu. Pokud nikdo z hráčů neodejde do Rakouska, měli bysme zůstat kompletní. Je potřeba ho ale kvalitně a vhodně posílit. V současnosti jednáme s pěticí hráčů a já věřím, že všechna jednání budou úspěšná,” dodal Petr Čejka na závěr. O konkrétních změnách v hráčském kádru budeme průběžně informovat.

Příprava “A” týmu začíná v pátek 8. ledna a rosičtí během ní odehrají celkem 7 přípravných utkání (přehled zde). Jarní část sezony pak zahájí Slovan na domácím stadionu, když v sobotu 19. března přivítá FK Blansko. Začátek utkání je v 15:00.

Kategorie: A tým