První přípravné utkání “A” týmu přineslo těsnou prohru 4:3

Fotbalisté rosického Slovanu odehráli své první přípravné utkání, ve kterém podlehli aktuálně pátému týmu krajského přeboru Tatranu Bohunice 4:3.

TJ Tatran Bohunice – FC Slovan Rosice      4:3 (1:0)

Branky: 34. vlastní, 53. (PK) Píšek, 77. Damborský, 84. Ullmann – 48. (PK) Matyska, 85. Malata, 87. Huška

Rosice: Zádrapa – Vítámvás, Huška, Drbal, Kršák – Lang (65. Makiš), Šíp (K) – Pecha (20. Hibš), Matyska, Makiš (46. Fojtík) – Malata

V prvním poločase nic nenasvědčovalo tomu, že v utkání padne sedm branek. Během úvodní půlhodiny si žádný z týmů vyloženou šanci nevytvořil a hra se odehrávala i díky pozorné obraně obou týmů především od vápna k vápnu. Za zmínku tak stojí pouze zranění Pechy, který rozšířil už tak početnou rosickou marodku. Do první stoprocentní šance se ve 32. minutě dostal Makiš, sám před Gruberem ale neuspěl. Vzápětí se na druhé straně po chybě Hibše dostal do vápna bohunický Sukup a jeho střelu si nešťastně srazil do vlastní branky Huška – 1:0. Domácí mohli ve 37. minutě své vedení navýšit, proti Ullamově střele ale dobře zasáhl Zádrapa. Rosičtí mohli krátce před poločasem srovnat Matyskou, ten však z hranice malého vápna přestřelil.

Čeho se diváci nedočkali v prvním poločase, to nabídl poločas druhý. Hned ve 48. minutě byl ve vápně faulován Malata a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Matyska1:1. O pět minut později zahrávali pokutový kop i domácí, kterým vrátil vedení Píšek2:1. V 77. minutě se bohuničtí radovali znovu, když nedorozumění mezi Kršákem a Zádrapou využil Damborský a do prázdné brány zvýšil na 3:1. Ještě hůř pro rosické bylo v 84. minutě, když se Damborského zblokovaný centr dostal až k Ullmannovi, který se z blízka nemýlil – 4:1. O minutu později snížil po Makišově centru hlavou Malata4:2 a za další dvě minuty pronikl do vápna Matyska, míč naservíroval před branku Huškovi a ten snížil na rozdíl jedné branky – 4:3. Víc už toho ale rosičtí nestihli a tak domácí Tatran Bohunice dotáhl utkání do vítězného konce.

K druhému přípravnému zápasu nastoupí fotbalisté “A” týmu v sobotu 6. února, kdy se od 14:00 utkají s Olympií Ráječko. Utkání se hraje v Brně na VUT.

Kategorie: A tým