Ve druhém přípravném utkání zvítězilo áčko nad Ráječkem

V sobotu od 14:00 nastoupili rosičtí fotbalisté ke svému druhému přípravnému utkání. Účastníka krajského přeboru Olympii Ráječko porazili i díky dvěma trefám Petra Malaty 3:0

SK Olympia Ráječko – FC Slovan Rosice      0:3 (0:1)

Branky: 17. Kršák, 84. (PK) a 90. Malata

Rosice: Balčirák (46. Zádrapa) – Havlásek, Drbal (70. Lang), Kršák, Šíp – Lang (46. Makiš), Huška – Chlup (65. Rybníček), Malata, Pazourek – Matyska (60. Fojtík)

Do první vyložené šance zápasu se ve 12. minutě dostal Matyska, sám před brankářem ale vysoko přestřelil. Stejný hráč zakončil o dvě minuty později Chlupovu akci po pravé straně, jeho střela z hranice penalty ale opět skončila nad brankou. V 17. minutě už se rosičtí ujali vedení, když se po Pazourkově rohu prosadil přesnou střelou do pravého horního rohu branky Kršák0:1. Ve 30. minutě mohl po centru Pazourka navýšit vedení Huška, jeho hlavička ale skončila pouze v náručí brankáře Ráječka.

V 53. minutě poslal aktivní Pazouzek do samostatného úniku střídajícího Makiše, toho však brankář Ráječka vychytal. Soupeř mohl srovnat po hodině hry, sérii rohových kopů ale obrana Slovanu dokázala i s trochou štěstí odvrátit. Závěr utkání patřil opět rosickým. V 84. minutě vyslal Havlásek do úniku Malatu, který byl ve vápně faulován. Nařízený pokutový kop faulovaný Malata s přehledem proměnil a navýšil vedení Slovanu – 0:2. V samotném závěru zápasu pak našel Pazourek výborným pasem za obranu rozběhnutého Malatu a ten střelou pod padajícím brankářem uzavřel skóre utkání – 0:3.

Další přípravné utkání odehrají fotbalisté “A” týmu v sobotu 13. února, kdy se od 13:00 představí na půdě třetiligové Břeclavi.

Kategorie: A tým