Z Havlíčkova Brodu veze “A” tým bod za remízu 1:1

Ani ve druhém jarním kole se nepodařilo hráčům Slovanu naplno bodovat, přestože k tomu měli dobře nakročeno. Poločasové vedení dokázali domácí ve druhé půli srovnat a utkání nakonec dospělo do nerozhodného konce.

FC Slovan Havlíčkův Brod – FC Slovan Rosice      1:1 (0:1)

Branky: 71. Veselský – 25. Selinger

ŽK: 5. Vopršal, 16. Veselský, 38. Vařejka, 68. Henek – 30. Pazourek, 50. Lang, 62. Šíp, 65. Novotný, 85. Huška

ČK: 21. Háněl – 82. Lang

Rozhodčí: Mikyska – Polák, Podaný

Diváci: 290

Brod: Kubát – Křivka, Hekerle, Jiroutek, Polívka, Henek, Vařejka, Háněl (K), Vopršal (90. Tuhý), Veselský (75. Plichta), Štědrý (65. Portyš)

Rosice: Zádrapa – Vítámvás, Drbal, Kršák, Šíp – Novotný (72. Kugler), Selinger (62. Chlup), Lang, Huška, Pazourek – Malata (K)

Bojovné utkání se spoustou tvrdých zákroků a karet měly možnost na tribunách vidět téměř tři stovky diváků. Do první šance se po čtvrt hodině hry dostal po Huškově přiťuknutí Malata, z malého vápna však branku těsně přestřelil. Ve 21. minutě využil Huška chyby domácích, vyslal do úniku Malatu, kterého těsně před vápnem fauloval domácí kapitán Háněl. Následovalo vyloučení a přímý kop z nebezpečné pozice. Sám faulovaný ale poslal míč pouze do náruče Kubáta. Ve 25. minutě už se rosičtí ujali vedení. Pazourek zatáhl míč po levé straně, odcentroval do vápna na Selingera a ten střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre utkání – 0:1. Krátce po vstřelené brance si rosičtí vypracovali i další slibné příležitosti, Šípova střela ale branku minula a tu Pazourkovu pro změnu vyrazil Kubát na roh. Postupem času začali domácí přidávat na důrazu i aktivitě a výsledkem byla řada standartních situací. Ty však rosická obrana dokázala spolu s chytajícím Zádrapou odvrátit, včetně té nejnebezpečnější ze 37. minuty.

Začátek druhého poločasu měl podobný průběh jako konec toho prvího. Domácí se dostávali k ohrožení branky především po standartních situacích, hosté spoléhali především na brejky. V jejich zakončení jim však scházela přesnost a kvalita. V 71. minutě podnikli domácí pěknou kombinační akci po pravé straně na jejíž konci byla Henkova přihrávka na Veselského, před kterým stála zcela odkrytá branka – 1:1. V 81. minutě se navíc srovnaly i síly na hřišti, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Lang. Když už utkání spělo do samotného závěru, vyslal Pazourek v 88. minutě do satostatného úniku Chlupa, který zcela sám před domácím brankářem poslal míč pouze do jeho rukavic.

V dalším kole přivítají rosičtí fotbalisté na domácím stadionu aktuálně pátý celek tabulky ČSK Uherský Brod. Utkání se hraje v sobotu 2. dubna od 15:30.

Kategorie: A tým