“A” tým ve Staré Říši dominoval a odvezl si tři body za výhru 3:0

Hráči Slovanu navázali ve 23. kole na dobrý výkon z minulého týdne a po Hodonínu obrali o body další tým ze špice tabulky Starou Říši, když na její půdě zvítězili 3:0.

FSC Stará Říše – FC Slovan Rosice      0:3 (0:1)

Branky: 31. Selinger, 59. Huška, 69. Pazourek

ŽK: 22. Cipruš, 81. Kadlec – 20. Kršák, 79. Malata

ČK: 75. Cipruš – 0

Rozhodčí: Vejtasa – Podaný, Hlubinka

Diváci: 110

Stará Říše: Jícha – Cipruš, Kadlec, Dvořák, Príborský – Suzuki (58. Kratochvíl), Tichánek (K) (63. Mitani), Pokorný, Rygl – Vácha, Tsuruta

Rosice: Zádrapa – Kršák, Huška, Drbal, Šíp – Havlásek, Kugler – Moučka (77. Novotný), Selinger, Pazourek (89. Foral) – Malata (K) (83. Chlup)

První, ale zároveň poslední velkou šanci si domácí vypracovali ve 3. minutě zápasu, kdy se Tichánek dostal s míčem až na šestnáctku Slovanu a přízemní střelou jen těsně minul levou tyč Zádrapovy branky. Poté se rosičtí začali dostávat do tempa a na hřišti si získali převahu. Tu přetavili ve vedoucí branku ve 31. minutě, kdy se Moučka šikovně dostal po levé straně až do vápna, přihrál Selingerovi a ten střelou na zadní tyč zaznamenal svoji třetí jarní trefu – 0:1. Ve 35. minutě přihrál pro změnu Selinger Moučkovi, který postupoval z boku sám na Jíchu, domácí brankář však jeho střelu vyrazil na roh. Poslední velkou šanci si krátce před poločasem vypracovali znovu rosičtí, Malatu ale Jícha vychytal.

Druhou branku vstřelil Slovan v 59. minutě, kdy se po standratní situaci dostal odražený míč k Huškovi a ten jej poslal do odkryté branky – 0:2. O deset minut později už vedli rosičtí o tři branky. Po pěkné kombinaci na pravé straně přihrál Selinger na malé vápno Pazourkovi, který prostřelil Jíchu – 0:3. Čtvrtou branku mohl krátce na to přidat Malata, jeho střela z přímého kopu ale pouze orazítkovala pravou tyč domácí branky. Utkání tak skončilo zaslouženou výhrou Slovanu 3:0.

V dalším kole přivítáme na domácím stadionu Tatran Ždírec nad Doubravou. Utkání se hraje v sobotu od 16:30.

Kategorie: A tým