Áčko veze z Přerova třetí výhru v řadě a v tabulce je šesté

Výbornou formu potvrdili v Přerově fotbalisté “A” týmu Slovanu. Po výhře nad domácí Viktorií zaznamenali třetí vítězství v řadě a v tabulce divize “D” jim momentálně patří 6. místo. O výhře rozhodli rosičtí v prvním poločase, kdy se dvakrát prosadil Huška a jednou Novotný.

1. FC Viktorie Přerov – FC Slovan Rosice      1:3 (0:3)

Branky: 88. Koller – 3. Novotný, 9. a 45+2. Huška

ŽK: 8. Václavíček – 26. Moučka, 46. Šíp

Rozhodčí: Ogrodník – Ondráš, Chlevišťan

Diváci: 130

Přerov: Marák (46. Nakládal) – Kopecký, Bogdaň, Václavíček, Bubeník – Koller, Koutný, Hýbner (46. Pavelka), Hrabal (69. Zimčík) – Kyselák, Blažkovský

Rosice: Zádrapa – Kršák, Huška (K), Drbal, Vítámvás – Lang, Šíp – Moučka (75. Chlup), Selinger (89. Hibš), Havlásek – Novotný (85. Foral)

Rosičtí měli výborný nástup do zápasu. Už ve 3. minutě zahrával Novotoný roh z levé strany a míč zakroutil přímo do Marákovy branky – 0:1. V 9. minutě byl před vápnem domácích faulovaný Moučka a z následného přímého kopu zamířil Huška přesně k pravé tyči – 0:2. Ve 14. minutě se na levé straně uvolnil Havlásek a jeho střela orazítkovala tyč domácí branky. Další velkou šanci Slovanu zahodil Drbal, který ve 20. minutě hlavičkoval z malého vápna nad. Domácí si vypracovali dvě zajímavé střely v rozmezí 35. a 38. minuty, první zneškodil Zádrapa a druhá se mezi tři tyče nevešla. V nastaveném čase první půle posadil Novotný míč z rohu na hlavu Hušky a ten přidal svoji druhou branku – 0:3.

Jistotu vítězství v podobě čtvrté branky mohl dát rosickým v 51. minutě Hlavlásek, který se po Novotného ulici ocitl sám před střídajícím Nakládalem. Z hranice penalty však přestřelil. Důležitý zákrok předvedl v 57. minutě Huška, který na poslední chvíli zblokoval střelu osamoceného Blažkovského na roh. V 71. minutě zahrál Novotný další výborně kopnutý roh a následnou Kršákovu hlavičku vyhlavičkoval z brány jeden domácích obránců. Snížení se dočkal Přerov v samotném závěru utkání, když v 88. minutě dostal Koller míč za obranu Slovanu, obešel Zádrapu a zasunul míč do prázdné branky – 1:3.

O další body budou fotbalisté “A” týmu bojovat v sobotu, kdy na domácím stadionu přivítají Polnou. Utkání se hraje od 16:30.

Kategorie: A tým