Úvodní přípravné utkání “A” týmu přineslo bezbrankovou remízu

První přípravné utkání odehráli v sobotu dopoledne fotbalisté rosického Slovanu. Jejich soupeřem byla třetiligová Líšeň. Utkání nepostrádalo tempo, branky se však diváci nedočkali. V dresu Slovanu si odbyli svoji premiéru Jan Vaněk (Novosedly), Marek Chlad (Svratka Brno), David Strnad (Zastávka) a Filip Jahn (z dorostu).

FC Slovan Rosice – SK Líšeň      0:0

Rozhodčí: Mikyska – Chabiča, Janda

Diváci: 60

Rosice: Zádrapa (46. Balčirák) – Vítámvás, Huška, Drbal, Šíp – Kugler (75. Vaněk), Havlásek – Foral (62. Chlad), Vaněk (62. Hibš), Chlad (46. Strnad (80. Jahn) – Malata

Líšeň: Zrzavý – Walla, Zezula, Bednář, Nevřala – Ovsepjan, Krška, Vejmělek, Krejčí (75. Juchalka) – Voda, Dědič (80. Horyna)

První vážnější šanci si v 5. minutě vytvořili hosté, křižnou střelu Ovsepjana ale Zádrapa kryl. V 7. minutě pálil na druhé straně z dobré pozice Havlásek těsně nad. Největší šanci první půle si ve 25. minutě vypracovali rosičtí. Nováček v dresu Slovan Jan Vaněk vystihl na polovině přihrávku hostujících stoperů, postupoval sám na Zrzavého a ve snaze obstřelit líšeňského brankáře trefil pouze tyč.

Druhá půle měla podobný průběh jako ta první. Oba týmy dobře bránily a šancí ke skórování si příliš nevypracovaly. Za zmínku stojí střela jednoho z hostujících hráčů z 53. minuty, kterou ale Balčirák vyrazil na roh, nebo třeba Vaňkův pokus z 57. minuty, který se ale mezi tři tyče nevešel. Nejblíže ke gólu byli rosičtí v 65. minutě, kdy Chlad vybídl zpětnou přihrávkou ke skórování Vítámváse, ten však z malého vápna těsně přestřelil. Poslední vážnější šanci domácích měl na kopačce Malata, jeho střela po centru Hibše ale skončila také mimo. A když se v 90. minutě neujala ani hlavička Bednáře, skončilo utkání bezbrankovou remízou.

Ve druhém přípravném utkání přivítáme na vlastním stadionu dalšího účastníka MSFL MFK Vyškov. Utkání se hraje v sobotu 16. července od 10:30.

Kategorie: A tým