Áčko porazilo Svratku Brno i díky hattrickům Selingera a Malaty

Třetí přípravné utkání odehráli ve středu fotbalisté rosického Slovanu. Nad účastníkem 1. A třídy Svratkou Brno zvítězili i díky hattrickům Tomáše Selingera a Petra Malaty vysoko 7:0. Premiérovou trefu v rosickém dresu zaznamenal David Strnad, první start za “A” tým si pak připsal Tadeáš Cebák z Veverské Bítýšky. Po dlouhém zranění dnes poprvé nastoupil i Filip Novotný.

FC Slovan Rosice – FC Svratka Brno      7:0 (3:0)

Branky: 8., 40. a 62. Selinger, 11., 68. a 70. Malata, 74. Strnad

ŽK: 31. Kugler, 54. Huška – 49. Živný, 58. Vejmělka

Rozhodčí: Smekal – Daniel, Janda

Diváci: 60

Rosice: Zádrapa (46. Balčirák) – Kršák, Huška (55. Ovčačík), Drbal, Šíp – Kugler (55. Chlad), Vaněk (65. Cebák) – Černý (65. Strnad), Selinger (75. Novotný), Vítámvás – Malata

Svratka: Hoda – Vejmělka, Peška, Zavřel – Těžký, Kratochvíl, Valnoha, Křivánek, Zlámal (53. Vlach) – Živný, Bábeľa

Slovanu vyšel vstup do zápasu a rychle se ujal dvoubrankového vedení. V 8. minutě našel Šíp přesnou přihrávkou na malém vápně Selingera a ten otevřel skóre utkání – 1:0. V 11. minutě vyslal Vaněk kolmici na rozběhnutého Malatu, ten obešel Hodu a zasunul míč branky – 2:0. I nádále měli rosičtí herní převahu, další šance ale neproměnili. Až ve 40. minutě předvedl Malata ve vápně hostí pěknou samostatnou akci a namísto zakončení zvolil ještě přihrávku na Selingera, na kterého vzívala prázdná branka – 3:0.

Čtvrtou branku vsítil Slovan v 62. minutě, kdy Malata rozehrál pokutový kop nařízený za faul na Černého a Selinger jej nekompromisně dorazil do branky - 4:0. V 68. minutě si oba hráči své role prohodili. Selinger prodloužil hlavou centr z levé strany a Malata už měl u zadní tyče lehkou pozici – 5:0. O dvě minuty později se Malata uvedl další povedenou individuální akcí, na jejímž konci byla přesná střela ke vzdálenější tyči – 6:0. V 74. minutě poslal Chlad z levé strany přesný centr na hlavu Strnada, který nedal Hodovi šanci – 7:0.
 

V dalším přípravném utkání se představí fotbalisté “A” týmu v Říčanech. Utkání hrané při příležitoti oslav 90 let od založení místního fotbalového klubu má výkop v sobotu 23. července v 17:30.

Kategorie: A tým