Slovan v Holešově opět neinkasoval a zaslouženě zvítězil

I ve druhém utkání nové sezóny získali fotbalisté Slovanu plný počet bodů, když v Holešově díky brankám Jakuba Černého a Petra Malaty zvítězili stejně jako v úvodním kole 2:0.

SFK ELKO Holešov – FC Slovan Rosice      0:2 (0:1)

Branky: 2. Černý, 64. Malata

ŽK: 43. Charuza, 73. Lomaka – 47. Šíp, 53. Drbal, 69. Novotný

Rozhodčí: Kotala – Kaloč, Částečka

Diváci: 250

Holešov: Janalík – Bačík, Charuza, Roubalík (K), Hlobil, Marek, Lomaka, Palík, Matulík, Olša, Barták (61. Křenek)

Rosice: Zádrapa – Vítámvás (78. Ovčačík), Huška, Drbal, Šíp – Kugler, Havlásek – Černý (85. Foral), Selinger, Novotný (73. Vaněk) – Malata (K)

Vynikající nástup do zápasu předvedli rosičtí, když ve 2. minutě vyslal Šíp dlouhý křižný pas na Černého, který míč napálil z voleje parádním způsobem přímo ke vzdálenější tyči Janalíkovy branky – 0:1. Domácí rychlý gól evidentně zaskočil a vzápětí mohli inkasovat znovu. V 9. minutě odcentroval Černý z pravé strany a Selingerovu střelu z malého vápna domácí brankář výborným zákrokem zneškodnil. Slovan zahrozil opět ve 14. minutě, kdy po sólu vybídl Malata ke skórování Havláska, jehož patičku však Janalík opět kryl. Domácí poté hru vyrovnali, do šancí je ale pozorná rosická obrana nepustila. Ve 32. a 41. minutě pálil z dobré pozice Malata, v obou případech ale těsně mimo. Poslední velká šance první půle přišla ve 42. minutě, kdy si na Kuglerův přímý kop naskočil Huška, jeho hlavička bohužel skončila pár centimetrů nad.

V 52. minutě sklepl ve vápně Šíp míč Malatovi, ten však opět branku netrefil. O tři minuty později měli domácí výhodu přímého volného kopu z nebezpečné vzdálenosti, Hlobil ale Zádrapovu branku minul. Holešovští zahrozili rovněž v 63. minutě, kdy přetažený centr z pravé strany skončil až u kopaček Marka, jehož křižná střela Zádrapu neohrozila. Vzápětí udeřillo na druhé straně. Na konci pěkné kombinační akce Slovanu byla Selingerova kolmice na Malatu, který se sám před Janalíkem nemýlil a střelou na bližší tyč navýšil vedení Rosic – 0:2. Holešov se mohl vrátit zpět do zápasu v 78. minutě, střídající Křenek ale trefil hlavou pouze tyč Zádrapovy branky. A když v 81. minutě zneškodnil Zádrapa skvělým zákrokem i nebezpečnou střelu jednoho z domácích hráčů, bylo o výsledku rozhodnuto.

Ve třetím kole přivítáme na domácím stadionu tým FC ELSEREMO Brumov. Utkání se hraje v sobotu (20.8.) od 16:30.

skore 2kolo vyjezd holešov TITULKA

Kategorie: A tým