“A” tým potřetí za sebou vyhrál, Brumov porazil 3:0

Třetí vítězství v řadě zaznamenali v sobotu fotbalisté Slovanu a v novém soutěžním ročníku zůstávají bez ztráty bodu i bez inkasované branky. Rosičtí rozhodli o své výhře především díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase.

FC Slovan Rosice – FC ELSEREMO Brumov      3:0 (1:0)

Branky: 23. Kugler, 51. Malata, 74. Havlásek

ŽK: 67. Kugler, 87. Šíp – 0

ČK: 68. Chovanec (Bru)

Rozhodčí: Buček – Vostrejž, Skoupý

Diváci: 180

Rosice: Zádrapa – Kršák, Huška (46. Vaněk), Drbal, Šíp – Kugler, Havlásek – Černý (81. Ovčačík), Novotný (70. Foral), Vítámvás – Malata (K)

Brumov: Semanko – Fojtík, Kolář (83. Kubiš), Ritter, Chovanec – Pecha (67. Vlček), Novák, Habanec (72. Janáč) – Juřica, Kovář, Naňák

Ve druhém utkání sezóny na domácí půdě navázali hráči Slovanu na úvodní dvě kola a zvítězili opět bez obdržené branky. V utkání se sice nevyvarovali hluchých míst, ale kdyby využili alespoň polovinu dalších šancí, mohlo být skóre minimálně dvojnásobné. První poločas byl spíš bojovný než kombinační a fotbalový. Již v 7´ zahrávali domácí z pravé stany téměř od rohového praporku přímý kop Šípem, míč u přední tyče prodloužil hlavou Huška a na zadní tyč nabíhající Kršák trefil brankáře. V 11´ si vypracovali první a snad jedinou šanci v zápase hosté. Kovář pronikl po pravé straně do 16 domácích, zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Habance, kterému se naštěstí pro domácí zamotal míč mezi nohy a z nadějné pozice z asi 12 m před brankou ani nevystřelil. Ve 23´ zahrával z levé strany 16 hostí přímý kop Kugler a jeho polovysoký centr na přední tyč propadl okolo přebíhajícího Hušky až do branky – 1:0. Ve 35´ pronikali středem hřiště k 16 hostí Huška s Malatou a akci zastavili hosté faulem. Z následného přímého kopu z 22 m zamířil Malata těsně vedle levé tyče. Ve 41´ prošel na polovině hostí míč přes Havláska a Šípa z pravé strany na levou na Černého, který následně našel přesným centrem v 16 Malatu, jehož hlavička skončila těsně nad břevnem. V samém závěru poločasu byl faulován Huška a do druhé půle již nenastoupil.

I přes vynucené změny v rozestavení se domácím nástup do druhého poločasu vydařil. Ve 49´ uvolnil vystřídavší Vaněk za obranu Brumova Černého, jehož nebezpečnou přízemní střelu Semanko nadvakrát zneškodnil. V 51´ si na polovině hostí zpracoval vysoký míč Malata, protlačil se přes stopery a po kličce Semankovi v 16 zakončil do prázdné branky – 2:0. V 59´ po akci po pravé straně přihrál Malata do 16 hostí Černému, který střelou z 12 m trefil pouze nohy vybíhajícího brankáře. V 62´ přihrával Malata od brankové čáry, tentokrát z leva, do malého vápna, kde se na zakončení nedohodli dobíhající Šíp s Kršákem a akce skončila odkopem míče od branky. Závěr utkání ovlivnila 68´, kdy byl po faulu na pronikajícího Malatu vyloučen Chovanec. Po následném přímém kopu Malaty z hranice 16 vytáhl míč mířící do pravého horního rohu branky vynikajícím zákrokem Semanko. V 74´ zahrával z pravé strany roh domácí Šíp, před přední tyčí přizvedl Malata hlavou míč a v následné skrumáži před brankou byl nejdůraznější Havlásek, který jej protlačil za brankovou čáru – 3:0. Po obdržené brance hosté odpadli a závěr utkání byl zcela v režii Slovanu. V 78´ vyrážel Semanko reflexivně přesnou střelu po samostatné akci Černého. V 83´ uvolnil za obranu hostí Ovčačík Malatu, jeho křížná střela ale těsně minula levou tyč branky. V 89´ střílel Šíp zevnitř 16 do téměř odkryté branky, ale Semanko dalším výborným zákrokem vytlačil míč nad břevno. Poslední velkou šanci zápasu měl v 90′ na noze Ovčačík, z malého vápna ale pouze vyprášil Semankovy rukavice.

Ve čtvrtém kole zajíždějí hráči Slovanu do Tasovic. Utkání se hraje v neděli od 16:30.

POZVANKA 3kolo Brumov doma TITULKA

Kategorie: A tým